15.2 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 5:27
Τοπικά νέα

Δήμος Αγρινίου: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, στο Δήμο μας, το πρόγραμμα δωρεάν  μέτρησης οστικής πυκνότητας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας.

 

Η διάρκεια του προγράμματος ήταν επτά ημέρες καιν είχε ως σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

 

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Κοινότητα Αγρινίου καθώς και σε άλλες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.  Συνολικά εξετάστηκαν  281 γυναίκες εκ των οποίων 70 εξετάστηκαν στο Αγρίνιο στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου και 211 στις Τοπικές  και Δημοτικές κοινότητες του Δήμου μας: Καινούργιου, Αγίου Κων/νου, Καμαρούλας, Στράτου, Καλυβίων και Ματαράγκας.

 

Ο κ. Κων/νος Καλαντζής, αρμόδιος Αντιδήμαρχος δήλωσε:

«Πραγματοποιήθηκε φέτος μετά από 2 χρόνια, λόγω της πανδημίας,  το Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του οποίου είναι μέλος ο Δήμος Αγρινίου.

Η υλοποίηση του προγράμματος σημείωσε και φέτος επιτυχία με τις γυναίκες του Δήμου μας να ανταποκρίνονται με μεγάλο ενδιαφέρον,  αφού μέσω αυτού την δυνατότητα σε μια σημαντική δωρεάν εξέταση, στο πλαίσιο του προληπτικού προγραμματισμού τους για την οστεοπόρωση.

Η οστεοπόρωση είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της, με συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Επομένως,  η πρόληψη είναι πολύ σημαντική για να μπορεί να διαγνωστεί πριν εκδηλώσει συμπτώματα.

 

Είναι σημαντική η συμβολή του ΕΔΔΥΠΠΥ σε θέματα που αφορούν την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας και θέλω  να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την άριστη συνεργασία που είχαμε και για το δημιουργικό του έργο.

Η πρόληψη αποτελεί τον βασικό παράγοντα βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου μας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας μας. Είναι υπόθεση όλων μας».

 

 

Γ. Πατούλης: «Ο έγκαιρος προσυμπτωματικός έλεγχος αφορά σε όλους τους πολίτες με σκοπό τη διατήρηση της υγείας τους».

 

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε για τη σημασία του προγράμματος: «Η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τους πολίτες του Δήμου Αγρινίου να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά στη δράση αυτή. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ενεργό ρόλο στην πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας παρέχοντας στους δημότες καλύτερη ποιότητα ζωής, μέσω από τη διοργάνωση δράσεων προσυμπτωματικού ελέγχου».

 

 

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Κώστας Λύρος: Kακοδιαχείριση  “πριν ακόμη ο κόκορας λαλήσει” 

Newsroom

Δήμος Αγρινίου: Ευχαριστήρια Επιστολή της Αντιδημάρχου, Γεωργίας Μπόκα

Newsroom

Δήμος Αγρινίου: Προγραμματισμένη διακοπή νερού

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com