15.4 C
Θέρμον
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 14:16
Τεχνολογία

Ριζικές αλλαγές στο Netflix: Ποιο βασικό χαρακτηριστικό του σκέφτεται να καταργήσει

Ριζικές αλλαγές φέρεται να έρχονται στο Netflix, καθώς η δημοφιλής streaming πλατφόρμα συνεχίζει να χάνει συνδρομητές. Το Netflix ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2022 έχασε 200.000 συνδρομητές παγκοσμίως. 

Μπορεί οι κυκλοφορίες νέων σειρών και ταινιών να έχει δώσει μία μικρή ώθηση, όμως το Netflix εξετάζει μία αλλαγή σε ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του. Η δημοφιλής streaming πλατφόρμα σημείωσε τεράστια επιτυχία καθώς κυκλοφορούσε τα επεισόδια των νέων σεζόν μία σειράς μαζεμένα. Δηλαδή ένας συνδρομητής που περίμενε με ανυπομονησία μία σειρά μπορούσε την ημέρα κυκλοφορίας του νέου κύκλου να δει ολόκληρο το καινούριο περιεχόμενο.

Netflix: Έρχεται το τέλος του binge-watching;

Το λεγόμενο binge-watching, δηλαδή να δει κάποιος όλα τα επεισόδια μίας σειράς χωρίς σταματημό, έκανε ιδιαίτερα δημοφιλές το Netflix. Όμως τώρα η εταιρία σκέφτεται να καταργήσει αυτή τη δυνατότητα.

Ο λόγος δεν είναι ότι υπάρχει μείωση του binge-watching. Πρόσφατα η κυκλοφορία του 1ου τόμου της 4ης σεζόν του Stranger Things έκανε πάταγο. Σύμφωνα με τα “Top 10” του Netflix, η 4η σεζόν της σειράς επιστημονικής φαντασίας προβλήθηκε για 287 εκατομμύρια ώρες τις τρεις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας της.

Ένας από τους λόγους που το Netflix σκέφτεται να αλλάξει και να κυκλοφορεί ένα νέο επεισόδιο την εβδομάδα, όπως συμβαίνει στα Disney+, HBO Max και Hulu, είναι για να επιστρέφουν οι συνδρομητές στην πλατφόρμα. Επίσης το Netflix έχει “χάσει” τον τελευταίο καιρό σειρές που έκαναν τους συνδρομητές να επιστρέφουν, όπως “Τα Φιλαράκια”, το “Office”, το “How I Met your Mother” κ.α.

«Με το Netflix, είναι πολύ εύκολο να γίνεις μέλος για τρεις με έξι μήνες και μετά να φύγεις για τους υπόλοιπους, χωρίς να χάσεις κάτι» αναφέρει ο αναλυτής του Wedbush, Μάικλ Πάχτερ. Μάλιστα προτείνει στο Netflix να ακολουθήσει το μοντέλο της Amazon που κυκλοφορεί τρία επεισόδια την εβδομάδα.

«Η στρατηγική του Netflix με την κυκλοφορία όλου του περιεχομένου μαζί είναι μοναδικό και το κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες streaming υπηρεσίες. Όμως για να καλύψει τα κενά ανάμεσα στις κυκλοφορίες χρειάζεται 300 σόου κάθε χρόνο» πρόσθεσε ο Πάχτερ.

enikos.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Πως να εξοικονομήσετε χρήματα από την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας  

Newsroom

Μερικοί τρόποι για να κάνετε περισσότερη οικονομία στο ρεύμα

Newsroom

«Έπεσαν» Facebook και Instagram παγκοσμίως – Δεν μπορούν να μπουν οι χρήστες

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com