11.2 C
Θέρμον
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 9:22
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Στο Μνημείο του Ήρωα Υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά ο Δήμαρχος Θέρμου

Αύριο, Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, συμπληρώνονται 30 χρόνια από το θάνατο του Ήρωα Υποσμηναγού  Νικόλαου Σιαλμά, από το Θέρμο, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο.

Ο Νικόλαος Σιαλμάς ήταν ο πρώτος Έλληνας νεκρός πιλότος σε αερομαχία στο Αιγαίο με τουρκικά αεροσκάφη, που είχαν παραβιάσει τον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

Σήμερα, στον Αη Στράτη Λήμνου και συγκεκριμένα στο ακρωτήριο Τρυπητή (στο νότιο άκρο του Αγίου Ευστρατίου) που μετονομάστηκε σε «Νικόλαος Σιαλμάς», μετέβησαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας  Νίκος Χαρδαλιάς ,ο Αρχηγός ΓΕΑ Πτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς ,ο αδερφός του Αεροπόρου Κωνσταντίνος Α. Σιαλμάς, ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγο του, ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, προκειμένου να παραστούν στις ετήσιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον πεσόντα εν ώρα καθήκοντος Ήρωα Υποσμηναγό (Ι)  Νικόλαο Σιαλμά.

Το Δήμο Θέρμο εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας, ο οποίος πραγματοποίησε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Ήρωα Αεροπόρου.

Εκεί βρισκόταν η Δήμαρχος του Αγίου Ευστρατίου κα Μαρία Κακαλή , ο Έπαρχος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λήμνου πατέρας Κύριλλος και κάτοικοι του νησιού.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Θέρμο

Newsroom

Αγία Σοφία Θέρμου: Παραδοσιακή Καθαρά Δευτέρα από τον Σύλλογο Νέων!

Newsroom

Σιταράλωνα Θέρμου: Καθαρά Δευτέρα δίπλα στην λίμνη Τριχωνίδα!

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com