11.9 C
Θέρμον
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 10:37
Υγεία

Εμβόλιο Moderna – Κορονοϊός: Μεγαλύτερος κίνδυνος καρδιακής φλεγμονής σε σχέση με το εμβόλιο της Pfizer

Το εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊού μπορεί να θέτει έναν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής φλεγμονής σε ορισμένες ηλικιακές κατηγορίες σε σχέση με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Όπως ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα ευρήματα για τη μυοκαρδίτιδα και την περικαρδίτιδα, καρδιακές φλεγμονές που συνδέονται με αμφότερα τα εμβόλια mRNA, δεν συνάδουν σε όλα τα συστήματα επιτήρησης της ασφάλειας των εμβολίων στις ΗΠΑ.

Η ανάλυση των CDC έρχεται καθώς σύμβουλοι του αμερικανού οργανισμού φαρμάκων FDA συναντώνται σήμερα προκειμένου να συζητήσουν την έγκριση του εμβολίου της Moderna για παιδιά και εφήβους ηλικίας 6-17 ετών.

Στη βάση δεδομένων από το σύστημα Vaccine Safety Datalink (VSD), ο δείκτης επίπτωσης καρδιακής φλεγμονής είναι 97,3 περιστατικά ανά εκατομμύριο δόσεων για άνδρες ηλικίας 18-39 ετών έπειτα από μια δεύτερη δόση εμβολίου της Moderna, έναντι 81,7 περιστατικά ανά εκατομμύριο δόσεων του εμβολίου της Pfizer.

Οι διαθέσιμες πληροφορίες υποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι με μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό τους με ένα εμβόλιο mRNA κατά της COVID-19 αναρρώνουν σταδιακά, ανέφεραν τα CDC.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  /  newsit.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτοάνοσα νοσήματα: Τι είναι & ποια είναι τα πιο γνωστά

Newsroom

Σε σοβαρή κατάσταση 42χρονη με μηνιγγίτιδα – Διακομίστηκε στην Πάτρα

Newsroom

Πάτρα: Η μηνιγγίτιδα «βάζει φωτιά» στο Καρναβάλι – Χημειοπροφύλαξη σε 5.000 φοιτητές

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com