10.8 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 11:19
Πολιτική

Έντονο επεισόδιο Ακάρ με Έλληνες βουλευτές σε συνεδρίαση επιτροπής του ΝΑΤΟ

Φανερά εκνευρισμένος ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αποχωρεί από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη γιατί δεν άντεξε να ακούει αλήθειες που του είπαν Έλληνες βουλευτές για τις υπερπτήσεις και το Κυπριακό.

Φανερά εκνευρισμένος ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αποχωρεί από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη γιατί δεν άντεξε να ακούει αλήθειες που του είπαν Έλληνες βουλευτές για τις υπερπτήσεις και το Κυπριακό.

Ο Ακάρ αφού αντέστρεψε για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα παραδέχθηκε on κάμερα παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, παρουσιάζοντάς τες ως αντίποινα για δήθεν πτήσεις ελληνικών μαχητικών στην τουρκική ενδοχώρα.

«Στις 27 Απριλίου τα αεροσκάφη σας, ελληνικά αεροσκάφη, παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο πάνω από το Νταλαμάν, Ντιντίμ, Ντάτσα. Στις 27. Μετά από αυτό τι περιμένατε να κάνουμε; Θα ‘ρθείτε από τόσα χιλιόμετρα, εκατοντάδες χιλιόμετρα, από την ενδοχώρα της Ελλάδας, στην τουρκική ενδοχώρα, θα παραβιάσετε τον εναέριο χώρο μας και θα καθόμαστε να σας κοιτάμε; Όχι! Παραβιάσαμε τον εναέριο χώρο σας στις 28», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Έβαλαν τον Ακάρ στη θέση του

Οι Έλληνες βουλευτές Σπήλιος Λιβανός, Θεοδώρα Τζάκρη, Ανδρέας Λοβέρδος και Μανούσος Βολουδάκης τον έβαλαν στη θέση του, υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία δεν μπορεί να μιλά για σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας διατηρώντας κατοχικό στρατό στην Κύπρο και απειλώντας με πόλεμο.

H τουρκική Σαμπάχ ισχυρίστηκε ότι «Έλληνες αξιωματούχοι κλιμακώνουν την ένταση με την Τουρκία για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες».

«Από πλευράς μου αυτό που ανέδειξα είναι το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε διαρκώς απειλές πολέμου και όχι μόνο απλά στα λόγια, αλλά και με έργα που φτάνουν μέχρι και στις υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά», δήλωσε ο Μανούσος Βολουδάκης.

«Δυστυχώς η Τουρκία επιδίδεται σε μια πολιτική υπερπτήσεων και παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου μας, που συνιστούν κάθετη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, είναι επικίνδυνες και για την αεροπλοΐα πάνω από Αιγαίο Πέλαγος, ενώ δημιουργούν ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών και υπάρχει πιθανότητα κλιμάκωσης, ανέφερε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Οι Έλληνες βουλευτές κατήγγειλαν και τον αναθεωρητισμό Τούρκων πολιτικών που υποστηρίζουν τις αδιανόητες διεκδικήσεις περί «γαλάζιας πατρίδας», ενώ την ίδια ώρα ο Ταγίπ Ερντογάν τορπιλίζει το διάλογο με ανοίκειες εκφράσεις κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο Χουλουσί Ακάρ ενώ στην αρχική του τοποθέτηση χρησιμοποίησε την αγγλική γλώσσα, επανήλθε μιλώντας στα τουρκικά και αποχώρησε από την αίθουσα.

Ο Ομέρ Τσελίκ στρέφεται κατά της Ελλάδας

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρθηκε στο θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και είπε πως οι θέσεις της Τουρκίας για τη «Γαλάζια Πατρίδα» αποτελούν απειλή για τις μαξιμαλιστικές θεωρίες της Ελλάδας και γι’ αυτό προκαλεί αυτή την κατάσταση.

Σχετικά με την φράση του «μια νύχτα μπορεί αν έρθουμε ξαφνικά», η οποία προκάλεσε αντιδράσεις, δήλωσε πως είναι μία φράση που χρησιμοποιείται καθιερωμένα στην Τουρκία για την τρομοκρατία.

 

 

megatv.com

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Επίσκεψη Κώστα Καραγκούνη στην ΠΕΜΕΤΕ”Πανελλήνια Ένωσης Μεταποιητών-Τυποποιητών-Εξαγωγέων Επιτραπέζιων ελιών”

Newsroom

ΛΑ.Ο.Σ: Με Βέφα Αλεξιάδου, Εύη Βατίδου και Αγγελική Ηλιάδη το Ευρωψηφοδέλτιο!

Newsroom

Νέα Αριστερά Αιτωλοακαρνανίας: ”2 γυναίκες κατά μέσο όρο το μήνα νεκρές, επειδή είναι γυναίκες”

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com