15.7 C
Θέρμον
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 17:40
Κοινωνία

Αυτός είναι ο λόγος που η μάσκα είναι υποχρεωτική στα πλοία αλλά όχι στα αεροπλάνα

Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σχετικά με τη μάσκα, τα αεροπλάνα έχουν τέτοιου τύπου φίλτρα όπου καθαρίζεται συνεχώς ο αέρας ενώ είπε ότι η σχετική εισήγηση είναι διεθνής.

«Tο αν θα χρειαστεί να κάνουμε αναμνηστική δόση, που δεν θα λέγεται πια τέταρτη δόση, αλλά προφυλακτική δόση φθινοπωρινή, όπως κάνουμε για τη γρίπη είναι κάτι στο οποίο προσανατολιζόμαστε και νομίζω όλοι οι οργανισμοί και όλα τα υπουργεία στην Ευρώπη τουλάχιστον προσανατολίζονται σε αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας στην ΕΡΤ. Πρόσθεσε ότι «θα δούμε βέβαια ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα πώς θα είμαστε».

Εξήγησε ότι «οι άνθρωποι που έκαναν τέταρτη δόση είναι εκείνοι που δεν έχουν καλό ανοσοποιητικό και δεν κάνουν καλή ανοσολογική απάντηση, άρα χρειάστηκαν μια αναμνηστική δόση νωρίτερα.

Αυτό που συζητάμε τώρα είναι επειδή έχουμε αρκετές μεταλλάξεις όλο αυτό το διάστημα του κορονοϊού και μοιάζει να συμπεριφέρεται όπως οι ιοί της γρίπης που έχουν πολλές μεταλλάξεις και όπως ξέρετε κάνουμε ένα καινούριο εμβόλιο κάθε χρόνο που αλλάζει κάθε χρόνο, δηλαδή παίρνει νέα στελέχη κάθε χρόνο, το ίδιο πράγμα πιθανώς γίνεται για τον κορονοϊό και ήδη οι εταιρείες ετοιμάζουνε νέα μείγματα για το εμβόλιο που περιλαμβάνουν όλα τα στελέχη που έχουν εμφανιστεί μέχρι τώρα».

«Για αυτό και όλα τα κράτη της Ευρώπης ενώ είχαμε παραγγελίες για εμβόλια αποφασίσαμε ότι δεν θα κάνουμε τέταρτη δόση και δεν θα παραλάβουμε τα εμβόλια που ήταν να παραλάβουμε τους καλοκαιρινούς μήνες για να παραλάβουμε το ανανεωμένο, καν ούριο εμβόλιο το Φθινόπωρο» διευκρίνισε μεταξύ άλλων η Μίνα Γκάγκα και πρόσθεσε ότι «βλέπουμε τα δεδομένα συνεχώς κι αν δούμε ότι αυξάνονται οι εισαγωγές, αν δούμε νέα κρούσματα αναλόγως θα αποφασίσουμε».

Σχετικά με την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας στα αεροπλάνα η κ. Γκάγκα είπε ότι τα αεροπλάνα έχουν τέτοιου τύπου φίλτρα όπου καθαρίζεται συνεχώς ο αέρας ενώ είπε ότι η σχετική εισήγηση είναι διεθνής. «Όπου υπάρχει αέρας που εναλλάσσεται η πιθανότητα να κολλήσεις είναι πολύ μικρότερη και να επαναλάβω ότι αν εγώ είμαι ευπαθής πρέπει να φορέσω τη μάσκα μου».

Υπενθυμίζεται οτι οι επιβάτες πτήσεων από και προς Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα πλέον μέσα στα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια.

Αν και οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν καταργήσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας, συνιστάται να ελέγχετε την πολιτική κάθε εταιρείας στην ιστοσελίδα της. Ειδικά για χώρες με πιο αυστηρά μέτρα από την Ελλάδα (όπως κάποιες ασιατικές χώρες), ενδεχομένως η μάσκα να είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Υπεραστικά λεωφορεία (ΚΤΕΛ) και τρένα

Πέρα από τα αεροπλάνα, η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στις υπεραστικές συγκοινωνίες με αριθμημένες θέσεις, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία (ΚΤΕΛ).

Αντιθέτως η χρήση μάσκας στο εσωτερικό των πλοίων είναι υποχρεωτική όπως και στα ταξί γεγονός που είχε δημιουργήσει ερωτήματα για ποιο λόγο η μάσκα να είναι υποχρεωτική σε ένα μέσο όπως το πλοίο αλλά όχι σε ένα άλλο όπως το αεροπλάνο.

 

 

dikaiologitika.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Πάτρα: Σοκάρει το βίντεο με άγριο ξυλοδαρμό 8χρονου από ένα παιδί 7 ετών

Newsroom

Δολοφονία Κυριακής: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”

Newsroom

Βίντεο με άγριο ξυλοδαρμό 14χρονου σε σχολείο – Συμμαθητές βιντεοσκοπούσαν αντί να βοηθήσουν

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com