12.5 C
Θέρμον
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 9:12
Συνταγές

Coq au vin (Κόκκορας κρασάτος)

Υλικά:

  • 1 κόκορας κομμένο σε μερίδες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 250 γρ. ζωμό κότας ή έναν κύβο κότας με 250 γρ. νερό.
  • 400 γρ. κονκασέ τομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 180 γρ. μπέικον σε κομμάτι
  • 150 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 500 γρ. πένες
  • ¼ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:

Βάζουμε το κομμένο κόκορα σε ξύλο κοπής και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και φροντίζουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια του.Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και περιμένουμε να μέχρι να λιώσει.Βάζουμε το κοτόπουλο, με την πέτσα προς τα κάτω και σοτάρουμε 5-6 λεπτά να πάρει χρώμα. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και  σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες 0,5 εκ. και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.Κόβουμε τα καρότα στη μέση και στη συνέχεια σε μικρά μισοφέγγαρα 1εκ., τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.Στη συνέχεια, κόβουμε τα σκόρδα σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. (Το θυμάρι αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες και δίνει γεύση)Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.Προσθέτουμε τον ζωμό, την τομάτα, το κοτόπουλο, τα ανακατεύουμε και χωρίς να κλείσουμε το καπάκι της κατσαρόλας, σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια του 1 εκ. και τα βάζουμε στο τηγάνι.Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση αν είναι μικρά ή στα 4 αν είναι μεγάλα και μόλις πάρει χρώμα το μπέικον τα βάζουμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Επειδή το μπέικον έχει αλάτι προσθέτουμε μόνο πιπέρι.Στη συνέχεια βάζουμε το μπέικον με τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15-20 λεπτά με ανοιχτό καπάκι.Όταν είναι έτοιμο, κλείνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσθέτουμε αλάτι, τις πένες και βράζουμε για 12 λεπτά.Σουρώνουμε χωρίς να ξεπλύνουμε με κρύο νερό, βάζουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό

Καλή Απόλαυση!

 

 

 

Συνταγή- Εκτέλεση:  Μάνος Κουφόπουλος

 

 

 

∗φωτο: themodernproper.com

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Εύκολη και Γρήγορη Συνταγή: Καλαμάρια Γεμιστά για Όλες τις Περιστάσεις

Newsroom

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για μπουφέ: Ρολάκια λουκάνικα που θα γίνουν ανάρπαστα!

Newsroom

Η απόλυτη συνταγή για νόστιμη κιμαδόπιτα!

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com