11.9 C
Θέρμον
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 3:47
Κοινωνία

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Πάνω από 30 τραύματα στο σώμα του έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με το πόρισμα, τα τέσσερα από αυτά ήταν στο κεφάλι, ενώ άλλα δύο ήταν ρωγμώδη κατάγματα – O θάνατός του προήλθε από συνδυασμό αυτών των τραυμάτων και κυρίως από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκάλεσαν τα χτυπήματα με το δρεπάνι, το μαχαίρι και τον λοστό
Πάνω από 30 τραύματα είχε το σώμα του 19χρονου Άλκη Καμπανού, που δέχθηκε δολοφονική οπαδική επίθεση στην Θεσσαλονίκη, όπως έδειξε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.  Σύμφωνα με το πόρισμα τα τέσσερα από αυτά ήταν στο κεφάλι ενώ άλλα δύο ήταν ρωγμώδη κατάγματα.

Η ιατροδικαστής μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του προήλθε από συνδυασμό αυτών των τραυμάτων και κυρίως από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκάλεσαν τα χτυπήματα με το δρεπάνι, το μαχαίρι και τον λοστό.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιατροδικαστής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση είχε περιγράψει μιλώντας στον ΣΚΑΙ την βαναυσότητα των χτυπημάτων στο κεφάλι, στην μηριαία αρτηρία με το δρεπάνι, με το μαχαίρι τύπου κάραμπιτ και με λοστούς.

Δώδεκα οι κατηγορούμενοι

Την ίδια ώρα όπως αναφέρει το grtimes.gr  για την θανατηφόρα επίθεση με οπαδικά κίνητρα που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία κατηγορούνται 12 άτομα που προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους. Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα και για άλλα αδικήματα.

Η 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, τέσσερις μήνες μετά το περιστατικό, ολοκλήρωσε την έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, δεν ασκήθηκαν συμπληρωματικές διώξεις και δεν προέκυψε η εμπλοκή νέων προσώπων στην υπόθεση.

Η ογκώδης δικογραφία διαβιβάστηκε σε εισαγγελέα που θα κάνει πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για την παραπομπή τους σε δίκη. Η δικογραφία περιλαμβάνει μαρτυρικές καταθέσεις, εξετάσεις DNA, άρσεις επικοινωνιών, οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες, ψηφιακή πραγματογνωμοσύνη κι άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Πατέρας Άλκη: Πιστεύω στη δικαιοσύνση, ξέρει καλά τη δουλειά της

Στο άκουσμα της ολοκλήρωσης της κύριας ανάκρισης, ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού λύγισε. «Δεν ξέρω πως θα νιώσω όταν αντικρίσω τους δολοφόνους του παιδιού μου, απέναντί μου. Όλες οι εικόνες είναι ακόμη νωπές στο μυαλό μου. Δεν ξέρω πως θα αισθανθώ, δεν νιώθω έτοιμος», είπε μιλώντας στο thesstoday.gr.

«Ευχαριστώ θερμά τους θεσμούς του κράτους που έδρασαν πολύ γρήγορα. Έπεσαν όλοι με τα μούτρα πάνω στο παιδί μου, ώστε να μάθουμε τι συνέβη. Εγώ ζητάω μόνο την δικαίωση του παιδιού μου, αλλά και για όλα τα παιδιά που δολοφονήθηκαν. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Πιστεύω στην δικαιοσύνη, ξέρει πολύ καλά την δουλειά της», τόνισε ο κ. Καμπανός.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Νέα στοιχεία για την καταγγελία της 12χρονης – Καταγγέλλει τη μητέρα & τον σύντροφό της για γενετήσιες πράξεις μπροστά της

Newsroom

Ένοικος πολυκατοικίας εγκλώβισε τους κλέφτες στο ασανσέρ, κατεβάζοντας το γενικό του ρεύματος!

Newsroom

Σεπόλια: Συγκλονίζει η 12χρονη – «Σας εμπιστεύτηκα, όμως οι εφιάλτες μου είναι ακόμα εδώ»

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com