15.5 C
Θέρμον
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 1:24
Πολιτική

Θάνος Μωραΐτης:«Αύξηση – σοκ στην ανεργία των νέων! Ο Μητσοτάκης διαλύει τη νέα γενιά»

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά μετα στοιχεία της Eurostatγια την ανεργία των νέων στις χώρες της ΕΕ, στην οποία «η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια».

 

«Το ποσοστό – σοκ του 36,8% [της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα] τον Απρίλιο του 2022 φέρει αποκλειστικά την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη, της κυβέρνησής του και των καταστροφικών επιλογών της για τον κόσμο της εργασίας και την οικονομία της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Μωραΐτης, επισημαίνοντας πως, ενώ «η θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας θα έπρεπε να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου», ο κ. Μητσοτάκης «ετοιμάζει την επόμενη γενιά “φθηνού εργατικού δυναμικού”».

 

«Καλεί τους νέους να “δουν τη ζωή πιο ολιστικά”», «εγκαλεί τους εργαζομένους για το ότι αρνούνται να εργαστούν σε συνθήκες γαλέρας για την τουριστική σεζόν» και «συνεχίζει με συνέπεια τη διάλυση του δημόσιου Πανεπιστημίου», επισήμανε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

 

«Η πολιτική του είναι καταστροφική για τη χώρα, για τους νέους, για τα παιδιά μας, για το μέλλον», ανέφερε, κλείνοντας:

«Η πολιτική αλλαγή δεν είναι απλά μονόδρομος:

Είναι κοινωνική αναγκαιότητα!»

 

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

 

«Πρωταθλήτρια η χώρα μας στην ανεργία των νέων στην ΕΕ, σύμφωνα με τη Eurostat: Το ποσοστό – σοκ του 36,8% τον Απρίλιο του 2022 (από 26% το Μάρτιο του ίδιου έτους) φέρει αποκλειστικά την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη, της κυβέρνησής του και των καταστροφικών επιλογών της για τον κόσμο της εργασίας και την οικονομία της χώρας.

Τη στιγμή που η θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας θα έπρεπε να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου (ακολουθούν η Ισπανία με 28,9% και η Ιταλία με 23,8%, ενώ τον Απρίλιο του 2022 το ποσοστό της ανεργίας των νέων άγγιξε το 13,9% στην ΕΕ και στη ζώνη του ευρώ), ο κ. Μητσοτάκης:

– Καλεί τους νέους να “δουν τη ζωή πιο ολιστικά”.

– Εγκαλεί τους εργαζομένους για το ότι αρνούνται να εργαστούν σε συνθήκες γαλέρας για την τουριστική σεζόν, με εξαιρετικά χαμηλές αποδοχές και εξαντλητικά ωράρια.

– Βάλλει εναντίον των εργασιακών κεκτημένων και συνεχίζει με συνέπεια την καταβαράθρωση του δημόσιου Πανεπιστημίου, ετοιμάζοντας την επόμενη γενιά “φθηνού εργατικού δυναμικού”.

Η πολιτική του είναι καταστροφική για τη χώρα, για τους νέους, για τα παιδιά μας, για το μέλλον.

Η πολιτική αλλαγή δεν είναι απλά μονόδρομος:

Είναι κοινωνική αναγκαιότητα!»

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Επίσκεψη Κώστα Καραγκούνη στην ΠΕΜΕΤΕ”Πανελλήνια Ένωσης Μεταποιητών-Τυποποιητών-Εξαγωγέων Επιτραπέζιων ελιών”

Newsroom

ΛΑ.Ο.Σ: Με Βέφα Αλεξιάδου, Εύη Βατίδου και Αγγελική Ηλιάδη το Ευρωψηφοδέλτιο!

Newsroom

Νέα Αριστερά Αιτωλοακαρνανίας: ”2 γυναίκες κατά μέσο όρο το μήνα νεκρές, επειδή είναι γυναίκες”

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com