17.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 17:42
Πολιτική

Η κυβέρνηση κόβει κάθε κουβέντα για μείωση των φόρων στα καύσιμα

Κάθε σκέψη για μείωση του ΦΠΑ ή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα «κόβει» μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου η κυβέρνηση. Επιφυλάσσεται για επέκταση του fuel pass.

Για «υπερβολικά επιβαρυμένες τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα από τους φόρους» έκανε λόγο ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών την Παρασκευή. Παράλληλα όμως έκοψε κάθε κουβέντα για μείωση των συγκεκριμένων φόρων λέγοντας πως «Τα έσοδα του κράτους είναι συνδεδεμένα με τους φόρους» αλλά και πως υπάρχουν «σημαντικοί λόγοι που η χώρα δεν μπορεί να αξιοποιήσει αυτό το εργαλείο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε μάλιστα και ποσοτικά στοιχεία για μια τέτοια παρέμβαση. «Η τιμή της αμόλυβδης στην αντλία έχει ανέβει 50 λεπτά. Για να την ρίξει κανείς στα πρό κρισης επίπεδα μειώνοντας ΦΠΑ και ΕΦΚ θα έπρεπε να χάσουμε έσοδα 3,8 δις. Ο αντίλογος που λέει ότι “όσο αυξάνονται οι τιμές μειώνονται οι καταναλώσεις μειώνονται και τα έσοδα” είναι λάθος στη βάση του.

Στο diesel δεν υπήρξε καμία μείωση στην κατανάλωση. Θα υπήρχε μια μαύρη τρύπα στα έσοδα που δεν ξέρουμε πως θα μπορούσε να αντισταθμιστεί. Θα αυξάναμε άλλους φόρους; Θα έβγαινε η χώρα να δανειστεί; Οφείλουμε να λέμε στον κόσμο την αλήθεια σ’ ό,τι αφορά την αξιοποίηση των εργαλείων αυτών για τις τιμές».

 

dikaiologitika.gr

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση Μίλτου Ζαμπάρα με τον Πρόεδρο της Β’ ΕΛΜΕ για τα προβλήματα σχολικής στέγης

Newsroom

Συνάντηση αντιπροσωπίας Νέας Αριστεράς με εκπροσώπους του Ινστιτούτου Καταναλωτή (ΙΝΚΑ)

Newsroom

Στέφανος Κασσελάκης: Πρώτη έξοδος από το στρατόπεδο της Θήβας – «Αύριο θα παρελάσω στη Θήβα»

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com