12.8 C
Θέρμον
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 1:29
Πολιτική

Φεύγας: Η Ελλάδα δεν είναι φτωχός συγγενής αλλά παράγοντας σταθερότητας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, τη συνάντηση του με τον Αμερικανό Πρόεδρο και την ομιλία του στο Κογκρέσο, αναδεικνύεται ο ηγετικός ρόλος της Ελλάδας στη ΝΑ Ευρώπη, κάτι που αποτελεί και ευρύτερη εθνική μας επιδίωξη και στόχο, υποστήριξε σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον FLASH της Θεσσαλονίκης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.

Όπως υποστήριξε ο κ. Φεύγας, ο Έλληνας πρωθυπουργός, στο ταξίδι του αυτό, αφενός  προωθεί τα εθνικά μας συμφέροντα, αφετέρου αναδεικνύει την χώρα μας ως έναν επενδυτικό προορισμό για τις αμερικανικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας. Διότι οι επενδύσεις φέρνουν δουλειές, οι δουλειές χρήμα και με το χρήμα, σε μία τόσο δύσκολη περίοδο με την ενεργειακή κρίση στην κορύφωσή της,  η κυβέρνηση μπορεί και στηρίζει τους πολίτες, ειδικά τους πιο ευάλωτους, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε ως μίζερη την κριτική της αντιπολίτευσης αναφορικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και θεωρεί πως γίνεται για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Όπως υπογράμμισε ο κ. Φεύγας, στα εθνικά ζητήματα, θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Εκφράσεις λαϊκίστικες και φτηνού επικοινωνιακού χαρακτήρα, δεν έχουν θέση σε αυτά. Εκείνο που έχει μόνο θέση, είναι η σκληρή δουλειά και η σωστή διπλωματική προετοιμασία προς όφελος των συμφερόντων μας.

Ο κ. Φεύγας, τόνισε ακόμα ότι η ισχύς μιας χώρας, εξαρτάται από δύο παράγοντες. Από την αποτρεπτική της ικανότητα αφενός και, από την ανάπτυξη της οικονομίας της αφετέρου. Όσον αφορά το πρώτο, βλέπουμε ότι η κυβέρνηση με τον προγραμματισμό της, εξοπλίζει τις ένοπλες δυνάμεις μας με ότι πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό υπάρχει στην στρατιωτική βιομηχανία ενώ, όσον αφορά την ανάπτυξη βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση.

Ακόμα, ο κ. Φεύγας υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις της Τουρκίας στον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας και την σύσφιξη των σχέσεων μας με τις χώρες της Δύσης, είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη για την καλή δουλειά που γίνεται σε σχέση με την εξωτερική μας πολιτική. Εμείς, αυτό που επιδιώκουμε, είναι να κάνουμε την Ελλάδα μια χώρα σταθερή, με ηγετικό ρόλο, ικανό να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή της Μεσογείου και της νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε αγαστή συνεργασία και με τον αραβικό κόσμο, όπως είπε.

Τέλος, όπως τόνισε με έμφαση ο κ. Φεύγας, εκλογές θα γίνουν σε έναν χρόνο. Μέχρι τότε, στόχος της χώρας μας είναι να βγει από την ενισχυμένη εποπτεία, να αλλάξουμε επενδυτική βαθμίδα και να αξιοποιήσουμε τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης όπως άλλωστε περιέγραψε και ο πρωθυπουργός στο πρόσφατο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Όπως υπογράμμισε ακόμα ο κ. Φεύγας, η κυβέρνηση, θα εξακολουθεί να στηρίζει τους πολίτες καθ’ όλη τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης, πάντα με το μυαλό της στην αποτροπή του δημοσιονομικού εκτροχιασμού.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Νέα Αριστερά Αιτωλοακαρνανίας: ”2 γυναίκες κατά μέσο όρο το μήνα νεκρές, επειδή είναι γυναίκες”

Newsroom

Μίλτος Ζαμπάρας: Απογοητευτική η κατάσταση στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου

Newsroom

Ευρωεκλογές 2024: Πρωτιές Φαραντούρη, Αυγέρη και Κουρουμπλή στη «μάχη» για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com