12.1 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 0:56
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Θέρμο: Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ. – Έναρξη του προγράμματος Active citizens fund με τίτλο έργου «Δίκτυο Παρατριχώνιων Φορέων για τη Φύση και το Πολιτισμό»

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του Ινστιτούτου Δημιουργικότητας Έρευνας Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου.

Αναφέρει:

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη του προγράμματος Active citizens fund με τίτλο έργου «Δίκτυο Παρατριχώνιων Φορέων για τη Φύση και το Πολιτισμό» (Δημιουργία Παρατριχώνιων Οργανώσεων για την προστασία και ανάδειξη φυσικού και πολιτιστικού Περιβάλλοντος της Λίμνης Τριχωνίδας), με φορέα υλοποίησης το Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας, Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.).
Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση και εμψύχωση των τοπικών φορέων και οργανώσεων για την πολιτιστική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των κατοίκων των περιοχών γύρω από την Τριχωνίδα.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 4 διήμερα που περιλαμβάνουν συμμετοχικά σεμινάρια και δράσεις.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις προτεινόμενες δράσεις ,την προγραμματισμένη πρώτη δράση καθώς και τις προτεινόμενες επόμενες δράσεις.
1. (28/5/2022)Πρώτη συνάντηση των υποψηφίων συλλόγων για δικτύωση στο Δήμο Θέρμου, όπου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν αναλυτικά οι ανάγκες ύπαρξης αυτού του δικτύου ,ο τρόπος λειτουργίας και ο συντονισμός του και θα γίνει εργαστήριο ενδυνάμωσης των μελών του δικτύου.
(29/5/2022)Θα γίνει δράση με εθελοντικό καθαρισμό της λίμνης μεγάλης έκτασης με συμμετοχή του Δήμου Θέρμου, φορέων και κατοίκων στη περιοχή Λουτρά Μυρτιάς που θα καταλήγει στη παραλία Φωτμού.
Ώρα συνάντησης:09:00 π.μ.
2. Δεύτερη συνάντηση των υποψηφίων συλλόγων για δικτύωση στο Δήμο Αγρινίου στη θέση Αμπάρια Παναιτωλίου στην έδρα του Κέντρου Περιβάλλοντος Τριχωνίδας (ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ) καθώς και εργαστήρια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης από ειδικούς.
Δράση-περιήγηση στον βιότοπο της βίδρας και εξόρμηση φωτογραφική καλώντας φωτογραφικές ομάδες καθώς και ελεύθερους φωτογράφους με στόχο ένα φωτογραφικό διαγωνισμό και τη δημιουργία ενός πολυτελούς άλμπουμ με θέμα την λίμνη και το υδάτινο σύμπλεγμα της ευρύτερης περιοχής.
3. Τρίτη συνάντηση των υποψηφίων συλλόγων για δικτύωση στο Δήμο Αγρινίου ,στο Τριχώνιο της Μακρυνείας και συνέχιση της εκπαίδευσης, δικτύωσης σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και πολιτισμικής διαχείρισης.
Δράση:Αθλητικές δραστηριότητες στο Δάσος του Φράξου
4. Τέταρτη συνάντηση των υποψηφίων συλλόγων για δικτύωση στο Δήμο Θέρμου ,όπου θα γίνει μια απολογιστική ημερίδα που θα προταθούν τα βήματα για την εδραίωση, την δικτύωση και κυρίως την θεσμοθέτηση του δικτύου.
Συζήτηση σχετικά με τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού αποθετηρίου που θα δίνει πρόσβαση στην πληροφορία αναφορικά με το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό πλούτο της περιοχής και το εξαιρετικά πλούσιο οικοσύστημα της Λίμνης και την βιωσιμότητά του.
Προτεινόμενη δράση: Ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους και στα ποτάμια της λίμνης και σύνδεση όλης της ιστορίας του νερού.
Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο δίκτυο ή να προσφέρετε εθελοντικά σε αυτή την πρωτοβουλία παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας, Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.) στο FaceBook ή στέλνοντας μήνυμα στο 6944541242
Το έργο «Δίκτυο Παρατριχώνιων Φορέων για τη Φύση και το Πολιτισμό» (Δημιουργία Παρατριχώνιων Οργανώσεων για την προστασία και ανάδειξη φυσικού και πολιτιστικού Περιβάλλοντος της Λίμνης Τριχωνίδας) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας, Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.).
Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Μαυρομμάτη σε εκδήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια για τον Φιλελληνισμό και τον Λόρδο Βύρωνα

Newsroom

Αγρίνιο: Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του βομβαρδισμού

Newsroom

Θέρμο: Έφυγε ο Λάμπρος Λόης, μια εμβληματική μορφή…

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com