29 C
Θέρμον
Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022, 17:40
Cook Like A Chef Όλες οι ειδήσεις

Κλασικό ρυζόγαλο!

Υλικά:

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
  • 4 φλιτζανάκια του καφέ νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500ml γάλα
  • 2-3 κουτ σούπας ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση:

Ρίχνετε σε κατσαρολάκι το νερό, το ρύζι και το αλάτι. Το βάζετε στη φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει  το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.Στη συνέχεια, διαλύετε στο γάλα το κορν φλάουρ και το ρίχνετε στο ρύζι. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε.Συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο.Όταν πήξει το ρυζόγαλο, το μοιράζετε σε χαμηλά ποτήρια ή μπολ και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το βάλετε ψυγείο. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με κανέλα.

Καλή Απόλαυση!

 

 

Συνταγή- Εκτέλεση:  Μάνος Κουφόπουλος

 

 

∗φωτο: nutriplan

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Διακοπές με γεμάτες τσέπες – Τα σίγουρα λεφτά και το έξτρα επίδομα «επανάληψη»

admin

Θάνος Μωραΐτης:«Πλήρης εγκατάλειψη των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη!»

admin

Αυτός είναι ο πίνακας με τα νέα επιδόματα του ΟΑΕΔ μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

admin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies