15.4 C
Θέρμον
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 15:51
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Στο Δημοτικό Σχολείο Θέρμου σήμερα η Πυροσβεστική!

Ανησυχία προκλήθηκε σε πολλούς κατοίκους του Θέρμου ακούγοντας σειρήνες και βλέποντας οχήματα πυροσβεστικής στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου στις 10 το πρωί.

Όπως μας ενημέρωσε ο Δ/ντης του Σχολείου κ. Γεώργιος Χριστόπουλος, η παρουσία πυροσβεστικών οχημάτων και πυροσβεστών στο Σχολείο δεν αποσκοπούσε σε κάποιο περιστατικό, αλλά στην εξοικείωση των μαθητών με τα πυροσβεστικά μέσα και στην ενημέρωση για πρόληψη και προστασία από τις φυσικές καταστροφές!

Επιπλέον, ο κ. Διευθυντής ανέφερε τα εξής:

«Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θέρμου με επικεφαλής την επιπυραγό κα Ζωή Στάμου ανταποκρίθηκε άμεσα και με προθυμία στο κάλεσμα του Σχολείου για ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τη χρήση εξοπλισμού των πυροσβεστικών μέσων, την αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (πλημμύρα, σεισμοί κτλ.).

 Τα τελευταία χρόνια έχουμε βιώσει οδυνηρές καταστάσεις από πυρκαγιές στη χώρα μας με αποτέλεσμα την απώλεια περιουσιών, χιλιάδων στρεμμάτων δασών και δυστυχώς θρηνήσαμε απώλειες δεκάδων συνανθρώπων μας.

Οφείλουμε να αποκτήσουμε όλοι την κουλτούρα και την παιδεία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση επικίνδυνων φυσικών καταστροφών, να τη μεταφέρουμε στα παιδιά μας , αφού και από αυτήν την ηλικία μπορεί να προφέρουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση τους.

Ευχαριστίες στην Διοικήτρια κα Στάμου Ζωή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θέρμου που με την παρουσία της εδώ αναδεικνύει και το κοινωνικό πρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Πρώτη στην Δυτική Ελλάδα μαθήτρια του ΕΠΑΛ Αγρινίου στην Οικονομική Ολυμπιάδα

Newsroom

Μεσολόγγι: Μουσειακή Έκθεση για τα 200 χρόνια από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα

Newsroom

Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com