10.8 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 9:45
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Θέρμο: Κοινοτική Σύμβουλος Πετροχωρίου για καθαρισμό δρόμων – κόψιμο χόρτων -”Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις”

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου Κοινοτικής Συμβούλου Πετροχωρίου.

Αναφέρει:

Καθαρισμός δρόμων – κόψιμο χόρτων

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική  αρχή  ζήτησε  τον καθαρισμό  των γηπέδων  από τα ξερά χόρτα, γιατί ο δήμος είναι υπεύθυνος για τις αποψιλώσεις,  αν οι ιδιοκτήτες  δεν το πράξουν.

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις.

Καθάρισε πρώτα ο Δήμος τα δικά του, έτσι ώστε να δώσει το παράδειγμα στους Δημότες;

Οι φωτογραφίες που επισυνάπτω, είναι από τους δρόμους εντός του οικισμού, δίπλα ακριβώς από το σπίτι μου. Οι δρόμοι έχουν γίνει αδιάβατοι, α χόρτα έφτασαν στο ένα μέτρο.

Το ίδιο αδιάβατος απ΄ τα χόρτα, κι ο δρόμος που απ΄ το Δημοτικό Σχολείο και τα Αλώνια, φτάνει στον Άγιο-Αθανάσιο. Στις 2 Μαίου 2022, που το εκκλησάκι γιόρταζε, έγιναν μούσκεμα απ΄τις δροσιές όσοι τόλμησαν και δοκίμασαν να πάνε εκεί με τα πόδια.

Πριν τρείς περίπου εβδομάδες, έγινε ένας ψιλο-καθαρισμός γύρω απ΄την Εκκλησία του χωριού και σε τμήμα (όχι όλου) του χώρου στα Πεύκα – όσα βλέπει η πεθερά δηλαδή – κι έτσι για τα μάτια του κόσμου, να το δούν και οι Αθηναίοι που θα ερχόντουσαν. Οι δρόμοι όμως στο εσωτερικό του χωριού δεν καθαρίστηκαν. Δεν καθαρίστηκαν και οι Κοινοτικές εκτάσεις. Κατά τα άλλα, εσείς οι Δημότες καθαρίστε γιατί …..

Εκτός όμως απ΄ το αδιάβατο των δρόμων λόγω των χόρτων, αδιάβατοι είναι και οι αγροτικοί δρόμοι του χωριού.

Την δεύτερη ημέρα του Πάσχα, πολλοί Περοχωρίτες δεν πήγαν στον Άγιο Γεώργιο, γιατί ο δρόμος είναι αδιάβατος με συμβατικό αυτοκίνητο. Αν είναι δυνατόν ένας τέτοιος δρόμος να είναι εγκαταλειμμένος.

Την Παρασκευή επίσης, της Ζωοδόχου Πηγής, όσοι ανέβηκαν στην Παναούλα με συμβατικό αυτοκίνητο το μετάνοιωσαν. Την προηγούμενη ακριβώς ημέρα, πήγε κάποιο μηχάνημα εκεί και…. ζγάρλεψε τον δρόμο, το οδόστρωμα όμως είχε τα χάλια του.

Και να σκεφθεί κανείς ότι τόσο ο δρόμος προς τη λίμνη, όσο και προς την Παναούλα, οδηγεί σε μέρη που υπάρχουν Αρχαιολογικοί Χώροι, Βυζαντινά Μνημεία, παραλίμνιες ακτές, υπέροχη φύση και μοναδικό περιβάλλον, υπάρχουν ιδιοκτησίες. Πως θα πάνε οι άνθρωποι στα χωράφια τους; Πώς θα πάει ο κόσμος για ξύλα; Πως θα πάνε αύριο για τις ελιές; Οι πληρωμές των δημοτικών τελών γίνονται κανονικά, όλα τα άλλα αφήστε τα.

Επειδή δε είμαι και εκλεγμένη Κοινοτική Σύμβουλος, κι ίσως απορείτε γιατί καταφεύγω σε τέτοιες αναρτήσεις, ενημερώνω πως: Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Σε ότι πώ υψώνεται μπροστά μου η άρνηση, ένας τοίχος αδιαπέραστος. Κανένας δεν με ενημέρωσε ποτέ για το αν θα πρέπει να γίνει καθαρισμός, δεν ρωτήθηκα ποτέ για το πού και πότε πρέπει να γίνει ο καθαρισμός, ποιοί δρόμοι πρέπει να καθαριστούν…..

ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟ – ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ – ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Ο ίδιος ο Δήμαρχος δήλωσε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο: «Αλίμονο αν για το οποιοδήποτε θέμα του Δήμου θα ρωτούσαμε τον οποιονδήποτε Κοινοτικό Σύμβουλο….». Κι ας ορίζει ο Νόμος πλήρως και τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των Κοινοτικών Συμβούλων.

Κι επειδή εγώ τα λέω έξω απ΄ τα δόντια, έγινα το μαύρο πρόβατο.

Έφτασε στο σημείο μάλιστα ο κ. Δήμαρχος να υποβάλει και μήνυση εναντίον μου. Τώρα δηλαδή πίσω-πίσω, κι αφού ουδέποτε στο παρελθόν έχω πατήσει στα Δικαστήρια, ο κ. Δήμαρχος βάφτισε συκοφαντική δυσφήμηση την διαμαρτυρία μου και με μύνησε. Μηνύθηκε δηλαδή μία Κοινοτική Σύμβουλος επειδή τόλμησε να αρθρώσει λόγο διαμαρτυρίας. Αυτό δεν έχει προηγούμενο, δεν έχει ξαναγίνει, ο Δήμαρχος Θέρμου να μηνύσει Κοινοτικό Σύμβουλο, επειδή διαμαρτυρήθηκε.

Παγώνα Δρόσου, Κοινοτική Σύμβουλος Πετροχωρίου

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Μαυρομμάτη σε εκδήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια για τον Φιλελληνισμό και τον Λόρδο Βύρωνα

Newsroom

Αγρίνιο: Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του βομβαρδισμού

Newsroom

Θέρμο: Έφυγε ο Λάμπρος Λόης, μια εμβληματική μορφή…

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com