17.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 19:40
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Με τον Πρωθυπουργό συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Θέρμου στο Μέγαρο Μαξίμου

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα, Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, στο Μέγαρο Μαξίμου με Δημάρχους μικρών ορεινών Δήμων ο πρωθυπουργός κ.Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συμμετείχε ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας , ο οποίος στην παρέμβασή του ζήτησε άμεσα και επιτακτικά την ένταξη του δρόμου Θέρμου -Ναυπάκτου για την άρση της απομόνωσης της ορεινής περιοχής και την σύνδεσή της με την Ευρυτανία .

Όπως τόνισε ο κ. Δήμαρχος ο δρόμος αυτός θα βοηθήσει στην αξιοποίηση της πίστας Καγιάκ στον Εύηνο, στην καλύτερη λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων στην Βλαχομάνδρα , θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στο Μουσείο Θέρμου  θα δώσει ώθηση στον προσκυνηματικό τουρισμό και θα διευκολύνει την άμεση πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών από και προς τις μεγάλες πόλεις.

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε να ξεκινήσει σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την Περιφέρεια η άμεση εξέταση της δυνατότητας ωρίμανσης και χρηματοδότησης του έργου. Επίκεινται για το σκοπό αυτό νέα σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα με κυβερνητικά στελέχη και την συμμετοχή του Δημάρχου.

Επίσης ο Δήμαρχος ζήτησε την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Θέρμου , μίλησε για την ανάγκη τεχνικής υποστήριξης των μικρών ορεινών δήμων , που δεν έχουν αυτοτελή τεχνική υπηρεσία , ζήτησε να επιταχυνθούν τα υπό ένταξη αρδευτικά έργα στο πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0» για το δήμο μας λαμβάνοντας την διαβεβαίωση του παρισταμένου υπουργού ΥΠΑΑΤ Γεωργίου Γεωργαντά , ότι απρόσκοπτα θα προχωρήσουν.

Τέλος συνομίλησε για τα θέματα του Δήμου με τον υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα , Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη που ήταν παρόντες στην συνάντηση.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρίνιο: «…για τη Γυναίκα, ….για την Ισότητα  ….για τη Ζωή» – Δράση ενημέρωσης του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών

Newsroom

Μεσολόγγι: Παρασκεύαζαν είδη ζαχαροπλαστικής με κάνναβη

Newsroom

Θέρμο: Τακτική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες στον Κυνηγετικό Σύλλογο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com