11.9 C
Θέρμον
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 3:19
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: «Το κορίτσι ήταν σε σοκ» λέει ο γιατρός που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στην 8χρονη

«Έτυχε να βρίσκομαι στην παιδική χαρά με τον γιο μου» λέει ο Σαράντης Μπλιόσκας στο protothema.gr –  «Το δάχτυλο είχε αποκοπεί πλήρως»

Τα δραματικά λεπτά που πέρασε η 8χρονη μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε το απόγευμα της Κυριακής στην παιδική χαρά της Θεσσαλονίκης, περιγράφει στο protothema.gr ο γιατρός που έτυχε να είναι στο σημείο και χωρίς να χάσει χρόνο έτρεξε για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στο παιδί.

Όπως λέει ο χειρουργός ΩΡΛ του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 424, Σαράντης Μπλιόσκας, βρισκόταν στην Νέα Παραλία όταν άκουσε φωνές στην παιδική χαρά και ζητούσαν βοήθεια για την 8χρονη που έκοψε το δάκτυλο της στην τσουλήθρα. Χωρίς να το σκεφτεί καθόλου έτρεξε να βοηθήσει και οι κινήσεις του αποδείχτηκαν σωτήριες για την 8χρονη, αφού καθοδήγησε τους γονείς και τους παρευρισκόμενους για την συντήρηση του δακτύλου και την μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο.

paidiki_xara

«Έτυχε να βρίσκομαι στην παιδική χαρά με τον γιο μου, ο οποίος δέκα λεπτά πιο πριν είχε χρησιμοποιήσει την ίδια τσουλήθρα και θα ήταν πιθανόν να ήταν το δικό μου παιδί στη θέση του άτυχου κοριτσιού. Έτυχε τα πρώτα δύο – τρία λεπτά της κάκωσης να βρίσκομαι σε ένα διπλανό αναψυκτήριο και με ειδοποίησαν ότι κάτι είχε συμβεί. Έσπευσα να δω τι έγινε και αντίκρισα ένα κοριτσάκι που το μικρό δάχτυλο του δεξιού του χεριού είχε αποκοπεί πλήρως», περιγράφει στο protothema.gr ο κ. Μπλιόσκας.

Ο ίδιος ως στρατιωτικός γιατρός διαθέτει εμπειρία και εξοικείωση με τα τραύματα και αμέσως έσπευσε να τοποθετήσει το αποκομμένο μέλος σε πάγο, καθώς γνώριζε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος να μεταφερθεί και έδεσε το τραύμα για να μην αιμορραγεί η 8χρονη μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο.

paidiki_xara3

«Το κρίσιμο είναι εκείνα τα πρώτα λεπτά να εξασφαλίσεις τις κατάλληλες συνθήκες για επανασυγκόλληση γιατί εάν τότε το δάχτυλο δεν μπει και δεν μεταφερθεί με τον τρόπο που πρέπει και δεν δεθεί το τραύμα, η πιθανότητα να επανασυγκολληθει μετά είναι πολύ πιο μικρή», αναφέρει ο γιατρός.

paidiki_xara2

Ερωτηθείς σχετικά με τις σκηνές που επικράτησαν στην παιδική χαρά μετά το ατύχημα της 8χρονης, ο κ. Μπλιόσκας εξηγεί ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι έτρεξαν για να βοηθήσουν. «Το κακό όμως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι δεν υπάρχει η ψυχραιμία και η γνώση. Θεωρώ ότι ο δικός μου ρόλος δεν ήταν ότι είχα περισσότερη διάθεση από τους υπόλοιπους να βοηθήσω, αλλά εκείνη τη στιγμή κάνεις δεν έχει την ψυχραιμία να σκεφτεί τι πρέπει να κάνει και τι σειρά των ενεργειών. Για αυτό θεωρώ ότι ήμουν τυχερός που βρέθηκα εκεί, ώστε να μη χάσουμε το “παράθυρο” της επανασυγκόλλησης», επισημαίνει.

received_360140592808126-_1_
Ο γιατρός Σαράντης Μπλιόσκας

«Η μητέρα και το παιδί ήταν σε κατάσταση σοκ και το κοριτσάκι επαναλάμβανε συνέχεια ότι ζει έναν εφιάλτη και πως δεν πιστεύει ότι είναι αλήθεια αλλά όνειρο. Προσπάθησα να τους ηρεμήσω και το παιδάκι το αντιμετώπισε πολύ σωστά, παρά τον πόνο που είχε», υπογραμμίζει.

Οι γονείς επικοινώνησαν με τον κ. Μπλιόσκα προκειμένου να του πουν ευχαριστώ για τη βοήθεια του ενώ ο ίδιος παρακολουθεί την εξέλιξη της υγείας του παιδιού. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους γιατρούς, τα επόμενα δύο 24ωρα παραμένουν δύσκολα ωστόσο είναι αισιόδοξοι ότι μπορεί η 8χρονη να σώσει το δάχτυλό της.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Νέα στοιχεία για την καταγγελία της 12χρονης – Καταγγέλλει τη μητέρα & τον σύντροφό της για γενετήσιες πράξεις μπροστά της

Newsroom

Ένοικος πολυκατοικίας εγκλώβισε τους κλέφτες στο ασανσέρ, κατεβάζοντας το γενικό του ρεύματος!

Newsroom

Σεπόλια: Συγκλονίζει η 12χρονη – «Σας εμπιστεύτηκα, όμως οι εφιάλτες μου είναι ακόμα εδώ»

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com