8.9 C
Θέρμον
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 8:25
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στις εσωκομματικές κάλπες με σύνθημα «τους στέλνουμε πίσω το λογαριασμό»

«Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ισχύει το ρητό: Αν δεν μπορείς να αλλάξεις την πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Μετά από ένα σερί ημίμετρων, αποτυχημένων κινήσεων και προκλητικής αδιαφορίας η κυβέρνηση έχει επιστρέψει στην αγαπημένη της συνήθεια: Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από την ίδια. Φταίνε οι πολίτες, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, φταίει που είναι στραβός ο γιαλός. Η κυβέρνηση, πάντως, δεν έχει καμία ευθύνη».

Τα παραπάνω υπογραμμίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας ανοιχτά τη ρήτρα προσαρμογής στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος ως «ρήτρα Μητσοτάκη».

Χαρακτηριστικό της έμφασης που δίνουν στην Κουμουνδούρου στους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος είναι και το πρώτο μπάνερ που κυκλοφόρησαν για την ψηφοφορία της 15ης Μαΐου, με τον Αλέξη Τσίπρα στο προσκήνιο και το σύνθημα «Ψηφίζουμε όλοι! Τους στέλνουμε πίσω το λογαριασμό».

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ! ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΠΙΣΑ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ S annan MAN MI Daena ิ ት 15 MAIOY ΣΥ'ΡΙΖΑ លេគ០រន BART XY SH"

«Δεν έχουν ευθύνη που δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά κι επιχειρήσεις βρίσκονται στο έλεος της χρεοκοπίας, που 25.000 κινδυνεύουν να μείνουν ή έχουν ήδη μείνει χωρίς ρεύμα. Εν έτει 2022, οι διακοπές ρεύματος σαρώνουν τις χαμηλές οικονομικώς τάξεις. Η ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής Μητσοτάκη φέρνει σε απόγνωση χιλιάδες σπίτια κι εξαφανίζει, από τις πρώτες ημέρες, μισθούς και συντάξεις. Το αμείλικτο δίλημμα του κόσμου είναι ξεκάθαρο: Λογαριασμός ή επιβίωση», σημειώνουν με νόημα στο ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα, υπενθυμίζουν πως ο Γιώργος Στάσσης της ΔΕΗ χτίζει έπαυλη με πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων στην Τζιά, «επιβεβαιώνοντας ότι οι ανισότητες και οι κοινωνικές αδικίες για την κυβέρνηση δεν αποτελούν πρόβλημα, αλλά νοοτροπία».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος, υποστηρίζουν πως δεν ήταν ατυχής η δήλωση της βουλεύτριας της ΝΔ, Άννας Καραμανλή που είπε «χαλάλι του» για τον κ. Στάσση, αλλά η επιβεβαίωση μιας βαθιάς ριζωμένης ιδεολογικής αντίληψης για τα πράγματα, πως ο καταφερτζής επιβιώνει και οι υπόλοιποι ας δυστυχούν ελευθέρως.

«Πρόκειται για την ιδεολογική αντίληψη πως οι αδύναμοι που δεν μπορούν να πληρώσουν είναι τζαμπατζήδες, ενώ οι ισχυροί που μέσα στην κρίση πλουτίζουν είναι άριστοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου. Δεν αποδοκιμάστηκε ποτέ από την κυβέρνηση ή τη ΝΔ για τις αθλιότητες που εκστόμισε κατά των απελπισμένων πολιτών. Πρόσβαλε χιλιάδες πολίτες, τη στιγμή μάλιστα που το κόμμα του είναι επί δεκαετίες μαθημένο στο τζάμπα, αυξάνοντας έτος με το έτος τα χρέη του. Αν είναι έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε ήδη τον κ. Μητσοτάκη να βάλει λουκέτο στο κόμμα του».
Σε αυτό το πλαίσιο, στην Κουμουνδούρου σχολιάζουν πως είναι παραπάνω από επιτακτική η ανάγκη να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος στο πλαίσιο της «ρήτρας Μητσοτάκη».

Επιπλέον, χρειάζονται πραγματικά μέτρα προστασίας για χιλιάδες πολίτες, τα οποία θα ενισχύουν νοικοκυριά κι επιχειρήσεις:

«Η κυβέρνηση άφησε να περάσουν οκτώ μήνες λέγοντας πως η ακρίβεια δεν θα υπερβεί τα λίγα ευρώ μηνιαίως. Και σήμερα ο πληθωρισμός πλησιάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα το 10% για τον Απρίλιο. Η λύση είναι μία και είναι πολιτική. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει το γρηγορότερο. Ο τόπος έχει ανάγκη μια προοδευτική κυβέρνηση που θα ενισχύσει τους πολίτες οι οποίοι υποφέρουν».

cnn.gr

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Νέα Αριστερά Αιτωλοακαρνανίας: ”2 γυναίκες κατά μέσο όρο το μήνα νεκρές, επειδή είναι γυναίκες”

Newsroom

Μίλτος Ζαμπάρας: Απογοητευτική η κατάσταση στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου

Newsroom

Ευρωεκλογές 2024: Πρωτιές Φαραντούρη, Αυγέρη και Κουρουμπλή στη «μάχη» για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com