22.4 C
Θέρμον
Σάββατο, 21 Μαΐου 2022, 21:17
Cook Like A Chef Όλες οι ειδήσεις

Ψωμί χωρίς γλουτένη!

Υλικά:
  • 500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 20 γρ.μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 20 γρ.νωπή μαγιά
  • 1 κ.σ.ζάχαρη
  • 1 κ.γ.αλάτι
  • 400 ml χλιαρό νερό

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι χωρίς γλουτένη, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό στο μείγμα και το ζυμώνουμε μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 45′ μέχρι να φουσκώσει. Δίνουμε σχήμα καρβελιού στη ζύμη, την αλείφουμε με λιωμένη μαργαρίνη και τη χαράζουμε. Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα ταψί φούρνου όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 50-60 λεπτά.

Καλή Απόλαυση!

 

 

 

Συνταγή- Εκτέλεση:  Μάνος Κουφόπουλος

 

 

 

∗φωτο: theloopywhisk.com

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

«Δεν μου είχε εκμυστηρευτεί περιστατικό μπούλινγκ»: Τι κατέθεσε η μητέρα του 14χρονου Μάκη για τη μοιραία ημέρα

admin

Φινλανδία: Νέα δεδομένα για την παροχή φυσικού αερίου

admin

Το τερμάτισε: 33χρονη παντρεύτηκε τον εαυτό της και τώρα ζητά διαζύγιο γιατί… γνώρισε κάποιον άλλον

admin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies