22.4 C
Θέρμον
Σάββατο, 21 Μαΐου 2022, 21:18
Cook Like A Chef Όλες οι ειδήσεις

Ισπανικά Τσούρος (Churros)

  • Μερίδες: 20-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Υλικά:

  • 220 ml νερό
  • 2 1/2 κ.σ. ζάχαρη
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
Υλικά για το σερβίρισμα:
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα

 

Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, και το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να βράσει.
  2. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει μία μπάλα ζύμης. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη.
  3. Βάζουμε το σπορέλαιο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει.
  4. Μόλις κάψει καλά, κόβουμε με το κορνέ τα churros σε μακρόστενες λωρίδες κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα. Μόλις πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας.
  5. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και πασπαλίζουμε τα churros όσο είναι ακόμα ζεστά. Σερβίρουμε αμέσως.

TIPS: Εναλλακτικά λιώστε σοκολάτα και περιχύστε τα churros.

 

Καλή απόλαυση!
 

 

Συνταγή- Εκτέλεση:  Μάνος Κουφόπουλος

 

 

∗φωτο: churros-blog.amigosfoods.com

 

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

«Δεν μου είχε εκμυστηρευτεί περιστατικό μπούλινγκ»: Τι κατέθεσε η μητέρα του 14χρονου Μάκη για τη μοιραία ημέρα

admin

Φινλανδία: Νέα δεδομένα για την παροχή φυσικού αερίου

admin

Το τερμάτισε: 33χρονη παντρεύτηκε τον εαυτό της και τώρα ζητά διαζύγιο γιατί… γνώρισε κάποιον άλλον

admin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies