Υλικά:
· 400γρ χοιρινό κρέας
· 50γρ τομάτες ώριμες
· 2σκελ σκόρδο
· 100γρ καρύδια χοντροκομμένα
· 2φέτες του τοστ μουσκεμένα σε κόκκινο κρασί ή 30γρ φρυγανιά τριμμένη
· 15 ml ξίδι
· ελαιόλαδο, κανέλα, μπαχάρι, κόκκους πιπεριού, γαρύφαλλο
· Αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια. Το τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε το κρεμμύδι για να τσιγαριστεί ελαφρώς, προσθέτουμε τις τομάτες ψιλοκομμένες μαζί με τα καρυκεύματα, νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου
30 λεπτά. Βγάζουμε το κρέας απο την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα ταψί ή πήλινο σκεύος. Πολτοποιούμε το σκόρδο, τα καρύδια και το ψωμί και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Προσθέτουμε το μίγμα στη σάλτσα του κρέατος και το αφήνουμε να
πάρει μία βράσει. Περιχύνουμε το κρέας με την σάλτσα και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά στο φούρνο στους 180°C, μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσαφένια κρούστα.
Καλη Απολαυση!
Συνταγή- Εκτέλεση: Μάνος Κουφόπουλος
∗yolenis.com