16.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 13:53
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Θέρμο – Αξιοπιστία & Προοπτική: ”Αρνούνται πεισματικά να στηρίξουν ευαίσθητη κοινωνική ομάδα”

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του Συνδυασμού Αξιοπιστία και Προοπτική για τον Δήμο Θέρμου.

Αναφέρει:

Θέρμο 16 Μαρτίου 2022

Η εντελώς αδικαιολόγητη άρνηση αξιοποίησης υπαρκτών δυνατοτήτων και η απεμπόληση των ευκαιριών που υπάρχουν, για τη στήριξη των δεινά δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας, δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τα όποια ημίμετρα. Όταν μάλιστα οι προτεινόμενες ευκαιρίες πεισματικά απεμπολούνται, επειδή αυτές …. απλά προτείνονται απ΄ την αντιπολίτευση, τότε η κατάσταση είναι τραγική.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  του Δήμου Θέρμου στις 8 Μαρτίου 2022, η διοίκηση του Δήμου εισηγήθηκε ότι: «…είναι απαραίτητο ο Δήμος μας να προβεί σε πρόσληψη εποχικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ως εξής: α) δύο (2) ατόμων, ΥΕ εργατών πρασίνου, που θα ανήκει στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Καθαριότητας για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω. β) ενός (1) ατόμου, οδηγού φορτηγού αυτοκινήτου, στο Τμήμα Περιβάλλοντος για τους ίδιους ως άνω λόγους με συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας».

Ο συνδυασμός μας δια του παρισταμένου στην συζήτηση αρχηγού του Συνδυασμού μας  κ. Θεόδωρου Κασόλα πρότεινε: «αυτή η αναγκαιότητα μπορεί να καλυφθεί από το ανοιχτό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τους μακροχρόνια άνεργους από 57 – 67 χρονών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει τις ειδικότητες που ζητούνται , μειώνει την ανεργία, βοηθάει αυτούς που είναι κοντά στην σύνταξη κ ́ οι συμβάσεις του δήμου με τους εργαζόμενους είναι μεγαλύτερης διάρκειας των δύο μηνών που θα γίνουν αν εφαρμοστεί το άρθρο 206 παρ. 1 του Ν.3584/2007 για προσλήψεις». Eνα θέμα  που  ακροθιγώς  λέχθηκε  και στο προηγούμενο Δ.Σ.

Ήταν μία πρόταση με πολλαπλή στόχευση, γιατί:

  • Ο Δήμος οφείλει να αξιοποιεί τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που υπάρχουν μέσα από τα ενεργά προγράμματα, κι αφενός πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες του, αφ΄ ετέρου πρέπει να βοηθά τους δημότες μας στον βαθμό του εφικτού.
  • Ο Δήμος πρέπει να στηρίζει αποτελεσματικά τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες – των ανέργων δημοτών μας που βρίσκονται πολύ κοντά στο ηλικιακό όριο συνταξιοδότησής τους – τους παρέχει τη δυνατότητα ενίσχυσης του εισοδήματός τους, ενώ ταυτόχρονα τους παρέχει την δυνατότητα της συμπλήρωσης των ενσήμων που απαιτούνται για την συνταξιοδοτησή τους.
  • Ο Δήμος προσλαμβάνει τα άτομα που θέλει για πολύ μεγαλύτερο διάστημα, απ΄ το διάστημα των δύο μηνών που η πρόταση της διοίκησης προβλέπει.

Η πρόταση της αντιπολίτευσης παρά τα τόσο σημαντικά πλεονεκτήματα, δεν έγινε αποδεκτή απ΄ την πλειοψηφία. Βλέπετε τα κριτήρια της δικής μας πρότασης, απ΄ το κράτος νομοθετημένα κι εντελώς αντικειμενικά, δεν  προσφέρονται  για ψηθοφηρία.

Τελικά η  πολιτική για  ορισμένους  είναι  πάνω  κι απ΄  την ανεργία,  κι απ΄ τον τόπο που μαραζώνει  με τις λανθασμένες  επιλογές.

Από το Γραφείου Τύπου του Συνδυασμού

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Θέρμο: Τακτική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες στον Κυνηγετικό Σύλλογο

Newsroom

Επισκέψεις σχολείων στο ΚΕΠΕΑ Θέρμου

Newsroom

Δήμος Αγρινίου: Σύσκεψη της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com