11.9 C
Θέρμον
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 9:01
Κοινωνία

Πάτρα – Νέα ανάρτηση του ιατροδικαστή για ασφυκτικό θάνατο των τριών παιδιών

Μετά το αρχικό σοκ για το θάνατο των τριών μικρών αδερφών από την Πάτρα και αφού δεν βρέθηκε κάποια κληρονομική ασθένεια που να συνδέει αυτούς τους θανάτους, πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται το ενδεχόμενο να υπήρξε κάποια «εξωτερική» παρέμβαση.

Όταν δε, έγινε γνωστό, ότι αρχίζει έρευνες το τμήμα ανθρωποκτονιών, οι αστυνομικοί δηλαδή που ερευνούν δολοφονίες, το παραπάνω σενάριο -να προκάλεσε δηλαδή ανθρώπινο χέρι το θάνατο των κοριτσιών- άρχισε να ενισχύεται ακόμα περισσότερο για πολλούς.

Και ενώ οι αστυνομία κάνει τη δουλειά της, με κλιμάκιο του ανθρωποκτονιών μάλιστα να βρίσκεται ήδη στην Πάτρα και να λαμβάνει καταθέσεις, οι ιατροδικαστές προσεγγίζουν το ιατρικό κομμάτι της υπόθεσης αναζητώντας και εκείνοι απαντήσεις.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων λοιπόν, επανήλθε το πρωί της Τετάρτης με μια νέα ανάρτηση στο Facebook, προσπαθώντας να απαντήσει στο φλέγον ερώτημα που «ψιθυρίζεται» από πολλούς το τελευταίο διάστημα: Θα μπορούσε κάποιος να έχει προκαλέσει ασφυξία στα παιδιά, οδηγώντας στο θάνατό τους;

«Το να διαγνώσεις ασφυξία στα βρέφη και στα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο επειδή (αυτός) ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια» αναφέρει ο ιατροδικαστής στην ανάρτησή του.

Διευκρινίζει μάλιστα ότι είναι «Τυχερός ο συνάδελφος σε αυτά τα περιστατικά αν βρει έστω μια μικρή «λύση βλεννογόνου» ή κάποιες μικροεκδορές. Οπότε πολύ βασικό το να στείλουμε ιστοτεμάχια στον Παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο».

Κλείνοντας ωστόσο, ο ιατροδικαστής αναφέρει με νόημα: «Αυτό που διαβάζω σε μια παθολογοανατομική έκθεση, στον εγκέφαλο, «αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας» νομίζω είναι κατανοητό ακόμα και χωρίς λεξικό».

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Νέα στοιχεία για την καταγγελία της 12χρονης – Καταγγέλλει τη μητέρα & τον σύντροφό της για γενετήσιες πράξεις μπροστά της

Newsroom

Ένοικος πολυκατοικίας εγκλώβισε τους κλέφτες στο ασανσέρ, κατεβάζοντας το γενικό του ρεύματος!

Newsroom

Σεπόλια: Συγκλονίζει η 12χρονη – «Σας εμπιστεύτηκα, όμως οι εφιάλτες μου είναι ακόμα εδώ»

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com