17.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 15:57
Τοπικά νέα

Τον Δήμαρχο Μεσολογγίου επισκέφτηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης

Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη υποδέχθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα της Ι.Π. Μεσολογγίου την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022, ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό για σειρά σημαντικών θεμάτων, όπως οι πρόσφατες πλημμύρες,  τα δυσβάσταχτα χρέη του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου καθώς και για έργα και προτάσεις που ήδη έχουν εγκριθεί  άλλα  και για την προετοιμασία που γίνεται ώστε να διεκδικηθούν επιπλέον χρηματοδοτήσεις,  αφού οι ανάγκες στον Δήμο  είναι πολύ μεγάλες.

O Κώστας Λύρος στάθηκε ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων. Το φαινόμενο αυτό απασχολεί   έντονα το Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου διότι  πολλοί υπάλληλοι  μετακινούνται προς άλλες δομές, με διάφορες μορφές κινητικότητας (κυρίως απόσπαση αλλά και μετάταξη)και αυτό έχει ήδη δημιουργήσει  πολλά προβλήματα σε νευραλγικές υπηρεσίες (π.χ τεχνική) και ζήτησε την τροποποίηση του ν.4440/2016.

«Εξαιτίας μετατάξεων, αποσπάσεων και συνταξιοδοτήσεων, ο Δήμος μας είναι εξαιρετικά υποστελεχωμένος σε τεχνικές ειδικότητες μηχανικών, ηλεκτρολόγων κ.λ.π. Είναι ζωτικής σημασίας, για να μπορούμε να φέρουμε εις πέρας τις αρμοδιότητές μας, να ενισχυθεί άμεσα ο Δήμος μας με υπαλλήλους τέτοιων ειδικοτήτων. Η Υπηρεσία  Δόμησης του Δήμου μας παρέχει διοικητική υποστήριξη σε μία ευρύτατη γεωγραφική περιοχή, που υπάγεται και σε άλλους Δήμους και που απαιτεί και αυτοψίες σε απομακρυσμένα μέρη.Εν όψει της σοβαρής υποστελέχωσης της ΥΔΟΜ μας και της φύσης της υπηρεσίας, που αφορά ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας και της καθημερινότητας του πολίτη, ζητάμε να αφαιρεθούν από την ευθύνη της οι περιφέρειες των όμορων δήμων και να διατηρήσει η υπηρεσία  αρμοδιότητα για το Μεσολόγγι και το Ξηρόμερο» ανέφερε ο Δήμαρχος.

Ο Κώστας Λύρος ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών για την επίσκεψη στο Δημαρχείο και την εποικοδομητική συζήτηση «Ο κ. Βορίδης είναι ένας άνθρωπος με πολλές γνώσεις  για την  Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ειχα την ευκαιρία να συζητήσουμε αρκετά θέματα και ελπίζω πως θα ανταποκριθεί στα αιτήματά μας».

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Μεσολόγγι: Παρασκεύαζαν είδη ζαχαροπλαστικής με κάνναβη

Newsroom

Δήμος Αγρινίου: Σύσκεψη της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος

Newsroom

Κώστας Λύρος: Kακοδιαχείριση  “πριν ακόμη ο κόκορας λαλήσει” 

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com