12.5 C
Θέρμον
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 5:49
Τεχνολογία

Leonidas: Όπλο μικροκυμάτων καταρρίπτει εχθρικά drone

Πολλές χώρες -μεταξύ των οποίων η Ελλάδα- πονοκεφαλιάζουν για το πώς θα αντιμετωπίσουν τη νέα απειλή των εχθρικών drone. Μια καινοτόμα λύση με το αρχαιοελληνικό όνομα «Λεωνίδας» παρουσίασε η αμερικανική εταιρεία με το επίσης ελληνικό όνομα Epirus και με έδρα το Λος Άντζελες.

Πρόκειται για το πρώτο μικρό φορητό όπλο μικροκυμάτων που μεταφέρεται από drone και παράγει μια δέσμη μικροκυμάτων, η οποία μπορεί να καταστρέφει τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα άλλων drone και να αναγκάζει να πέσουν από τον ουρανό.

Τα όλα μικροκυμάτων έρχονται έτσι να προστεθούν σε μια ποικιλία μεθόδων που εξετάζονται για να αντιμετωπιστούν ακόμα και σμήνη εχθρικών drone: από κυβερνοεπιθέσεις και ηλεκτρονικές παρεμβολές μέχρι συστήματα λέιζερ πάνω σε πλοία και φορτηγά.

Μέχρι σήμερα όμως τα όπλα μικροκυμάτων ήταν ογκώδη, σε μέγεθος κοντέινερ, ενώ δεν είχαν και την αναγκαία ακρίβεια για ένα περιβάλλον όπου πιθανώς θα πρέπει να γίνεται διαχωρισμός των φιλικών από τα εχθρικά drone.

Το νέο Leonidas έχει μικρό μέγεθος ώστε να στερεώνεται κάτω από το drone. Αποτελεί μετεξέλιξη άλλων επίγειων οπλικών συστημάτων μικροκυμάτων που αναπτύσσει από το 2020 η ίδια εταιρεία, ενώ διαθέτει και ειδικό λογισμικό που του δίνει τη δυνατότητα να διακρίνει τα φιλικά από τα εχθρικά drone.

Η Epirus, η οποία αναπτύσσει διάφορα προϊόντα ηλεκτρονικού πολέμου, ήδη συνεργάζεται από το 2021 με το Πεντάγωνο των ΗΠΑ για να φέρει κάποια στιγμή τα όπλα μικροκυμάτων της στο πεδίο της μάχης.

in.gr

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Πως να εξοικονομήσετε χρήματα από την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας  

Newsroom

Μερικοί τρόποι για να κάνετε περισσότερη οικονομία στο ρεύμα

Newsroom

«Έπεσαν» Facebook και Instagram παγκοσμίως – Δεν μπορούν να μπουν οι χρήστες

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com