11.6 C
Θέρμον
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 1:27
Κοινωνία

«Χάπι του βιασμού» – Τι είναι – Μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο σε συνδυασμό με αλκοόλ

Πολλά είναι τα περιστατικά γυναικών που βρέθηκαν να έχουν κακοποιηθεί χωρίς καν να μπορούν να προβάλλουν ούτε την ελάχιστη αντίσταση καθώς τους είχε χορηγηθεί το «χάπι του βιασμού».

Χρειάζονται λίγα δευτερόλεπτα, μια σχετικά άγνωστη παρέα και ένα άκρως επικίνδυνο χάπι για να μετατραπεί μια νύχτα διασκέδασης σε έναν τρομακτικό εφιάλτη.

Το χάπι του βιασμού όπως είναι γνωστό στις Αρχές, κυκλοφορεί ευρέως σε πάρτι όπου επιτήδειοι το ρίχνουν στο ποτό ή στο αναψυκτικό του υποψήφιου θύματός τους με στόχο να το καταστήσουν ανήμπορο να αντιδράσει ακόμη και να διαχειριστεί την παραμικρή κίνηση του σώματός του.

Πρόκειται για βαριά υπνωτικά χάπια που κανονικά χορηγούνται μόνο με συνταγή γιατρού, ωστόσο στο σκοτεινό κομμάτι του διαδικτύου μπορεί να τα προμηθευτεί κάποιος δυστυχώς εύκολα.

«Τα φάρμακα αυτά κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, πρέπει το ηλεκτρονικό έγκλημα να ελέγχει όποιον παίρνει αυτές τις ουσίες. Πρέπει να γίνει πιο αυστηρή και η συνταγογράφηση. 35 χρόνια που δίνω φάρμακα πρέπει να ξέρω την ευθύνη της συνταγής και της υπογραφής μου στον άνθρωπο που τα χορηγώ».

Η ουσία είναι άοσμη, άχρωμη και άγευστη και υπάρχει τόσο σε μορφή σκόνης όσο και σε υγρή μορφή.

Η δράση του φαρμάκου ξεκινά περίπου 20 λεπτά μετά τη λήψη του και η ουσία που περιέχει μετατρέπει το θύμα σε άβουλο ον.

Τα συμπτώματα που προκαλεί είναι ψευδαίσθηση ευφορίας, υπνηλία, μειωμένο άγχος, απώλεια αισθήσεων, υποθερμία αλλά και ναυτία, ενώ αν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα και συνδυαστεί με αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο.

« Με το αλκοόλ είναι εξαιρετικά επικίνδυνα, μπορεί να οδηγήσει και σε απώλεια ζωής. Μπορεί να χαθεί ο άνθρωπος που θα πάρει υπνωτικό χάπι με αλκοόλ, προκαλεί ανακοπή της καρδιάς».

Το θύμα δε δύναται να θυμηθεί το τι συνέβη όσο βρισκόταν υπό την επίδραση του φαρμάκου, γεγονός που έχει κάνει πολλές μητέρες να αγωνιούν για τα παιδιά τους και να έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Οι ψυχολογικές συνέπειες για το θύμα είναι σχεδόν ανεπανόρθωτες. Συχνά επέρχονται ενοχές όπως: «εγώ φταίω», «δεν έπρεπε να πιω» ή «έπρεπε να προσέχω περισσότερο».

Το θύμα φοβάται να εμπιστευτεί ξανά τους συνανθρώπους του, δυσκολεύεται να διαμορφώσει στενούς δεσμούς και αλληλεπιδράσεις, γίνεται εσωστρεφής.

Η επήρεια του χαπιού διαρκεί περίπου 4 με 6 ώρες όμως μπορεί να ανιχνευτεί στις τοξικολογικές εξετάσεις ακόμα και ημέρες μετά.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο στη χώρα μας έχουν καταγραφεί έξι περιπτώσεις γυναικών που έπεσαν θύματα βιασμού με την χρήση ναρκωτικών ουσιών.

 

Ακολουθήστε το  ThermoNews  στο Google News

megatv.com

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Γιάννης Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη, έκανα ό,τι μπορούσα

Newsroom

Οι 3 γλώσσες που σίγουρα πρέπει να μάθει το παιδί σας

Newsroom

Συντάξεις: Καμία αλλαγή στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης έως το 2027

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com