11.9 C
Θέρμον
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 7:15
Υγεία

Πότε ξεκινάει η χορήγηση των χαπιών κατά του κορωνοϊού-Τι πρέπει να ξέρετε

Ακόμη και εντός της εβδομάδας θα μπορούσε να ξεκινήσει η χορήγηση των αντιικών χαπιών της MSD (merck) εκτιμούν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής που συνεδρίασε χθες το βράδυ. Προϋπόθεση αποτελεί να κάνει δεκτές το υπουργείο Υγείας τις εισηγήσεις τους και να δώσει το πράσινο φως.

Τα δυο βασικά ζητήματα που απομένουν είναι:

α) να λυθεί το διαδικαστικό θέμα με την έγγραφη συναίνεση του ασθενούς, να υπάρχει έντυπο που θα κρατά ο ίδιος ο ασθενής όπως επίσης και εκλαϊκευμένη ενημέρωση για όσους πάρουν τα χάπια

β) να είναι πολύ μικρός ο χρόνος χορήγησης από τη στιγμή της έναρξης των συμπτωμάτων (οι κατευθυντήριες προβλέπουν 2-3 ήμερες)

Επίσης ζητούν να υπάρχει ενημέρωση από τον θεράποντα ιατρό που παρακολουθεί τον ασθενή ώστε να ξέρουν πως ανταποκρίνεται στη θεραπεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα μπορούσαν να χρογηθούν ακόμα και 4.000- 5.000 χάπια.

Τα αντιικα χάπια θα χορηγούνται στις ίδιες κατηγορίες ασθενών που μπορούσαν να πάρουν τα μονοκλωνικά αντισώματα, δηλαδή: οι άνω των 70 ετών, οι ογκολογικοί ασθενείς, τα άτομα με καρδιαγγειακά νοσήματα, χρόνια νοσήματα που μειώνουν το ανοσοποιητικό, πολύ υπέρβαροι, ασθενείς με πνευμονική ίνωση κτλ. Εξαιρούνται οι έγκυες, για τις οποίες δεν ενδεικνύεται η χρήση των αντιικών χαπιών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η χορήγηση θα γίνεται κατ’ οίκον και οι ασθενείς θα μπορούν να προμηθεύονται τα χάπια από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ.

Ακολουθήστε το  ThermoNews  στο Google News

skai.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτοάνοσα νοσήματα: Τι είναι & ποια είναι τα πιο γνωστά

Newsroom

Σε σοβαρή κατάσταση 42χρονη με μηνιγγίτιδα – Διακομίστηκε στην Πάτρα

Newsroom

Πάτρα: Η μηνιγγίτιδα «βάζει φωτιά» στο Καρναβάλι – Χημειοπροφύλαξη σε 5.000 φοιτητές

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com