19.4 C
Θέρμον
Σάββατο, 21 Μαΐου 2022, 22:22
Cook Like A Chef

Τηγανητό παγωτό

Υλικά:

  • 1 οικογενειακή συσκευασία παγωτό βανίλια
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 150 γρ. αλεύρι
  • λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:

Με μια σέσουλα παγωτού ετοιμάζουμε στρογγυλές μπάλες παγωτό βανίλια. Τις τοποθετούμε σε ένα δίσκο όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες ώστε να παγώσουν καλά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και σε ένα άλλο ρηχό μπολ τρίβουμε τα μπισκότα. Στη συνέχεια κυλάμε τις μπάλες παγωτού πρώτα στο αλεύρι, έπειτα στο μείγμα με τα αυγά και τέλος στο τριμμένο μπισκότο και αποκτούν έτσι μια ωραία κρούστα. Τις ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλη 1 ώρα.

 Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι στους 190 βαθμούς και μόλις κάψει, βουτάμε την κάθε μπάλα και την τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρούστα της και να γίνει τραγανή.

 Βγάζουμε τις μπάλες παγωτού από το τηγάνι με μία τρυπητή κουτάλα, τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε αμέσως.

 Tips

  • Όσο πιο παγωμένο είναι το παγωτό, τόσο το καλύτερο, γι’ αυτό αφήστε το αρκετή ώρα στην κατάψυξη.
  • Για καλύτερο τηγάνισμα, φροντίστε το λάδι να σκεπάζει καλά τις μπάλες παγωτού.
  • Αντί για την κλασική συνταγή με παγωτό βανίλια, μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε άλλη γεύση σας αρέσει. Επίσης, αντί για μπισκότο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένη φρυγανιά για την κρούστα ή ακόμα και κορν-φλέικς.

Καλή Απόλαυση!

 

Συνταγή- Εκτέλεση:  Μάνος Κουφόπουλος

 

 

 

∗φωτο: keeprecipes

 

Ακολουθήστε το  ThermoNews  στο Google News

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Κλασικό ρυζόγαλο!

admin

Ραβανί σιροπιαστό!

admin

Το τέλειο σοκολατένιο brownies!

admin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies