3.6 C
Θέρμον
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, 10:02
Cook Like A Chef

Κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού

Υλικά:
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος)
  • 1/2 φλ. τσαγιού Αγνόλαδο
  • 1κ.σ. μουστάρδα απαλή ή καυτερή
  • 1/2 κ.γ. κάρυ
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες ή σε τέταρτα
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.  Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι, με τη μουστάρδα, το κάρυ και το χυμό λεμονιού.  Ρίχνουμε και λίγο φρέσκο θυμάρι στο μείγμα. Περιχύνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου τα οποία έχουμε τοποθετήσει σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε στο πυρέξ το κρασί, το νερό και τα κομμάτια λεμονιού.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά.  Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας για να πάρει λίγο χρώμα.
Συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά της αρεσκείας μας ή με ρύζι.

Καλή Απόλαυση!

 

 

 

Συνταγή- Εκτέλεση:  Μάνος Κουφόπουλος

 

 

Ακολουθήστε το  ThermoNews  στο Google News

 

∗φωτο: natashaskitchen

Σχετικές αναρτήσεις

Γρήγορη Τέλεια  μπουγάτσα με μόνο 3 υλικά

admin

Τέλεια κοκκινιστή κρεατόσουπα

admin

Τάρτα με γλυκιά κολοκύθα καραμελώμενα κρεμμύδια και blue cheese

admin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies