20.8 C
Θέρμον
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022, 8:50
Cook Like A Chef

Κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού

Υλικά:
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος)
  • 1/2 φλ. τσαγιού Αγνόλαδο
  • 1κ.σ. μουστάρδα απαλή ή καυτερή
  • 1/2 κ.γ. κάρυ
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες ή σε τέταρτα
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.  Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι, με τη μουστάρδα, το κάρυ και το χυμό λεμονιού.  Ρίχνουμε και λίγο φρέσκο θυμάρι στο μείγμα. Περιχύνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου τα οποία έχουμε τοποθετήσει σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε στο πυρέξ το κρασί, το νερό και τα κομμάτια λεμονιού.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά.  Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας για να πάρει λίγο χρώμα.
Συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά της αρεσκείας μας ή με ρύζι.

Καλή Απόλαυση!

 

 

 

Συνταγή- Εκτέλεση:  Μάνος Κουφόπουλος

 

 

Ακολουθήστε το  ThermoNews  στο Google News

 

∗φωτο: natashaskitchen

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Μπριάμ με γλυκοπατάτα

admin

Μπισκοτογλυκό με ζελέ κεράσι!

admin

Κολοκύθια γεμιστά στον φούρνο

admin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com