3.6 C
Θέρμον
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, 11:03
Cook Like A Chef

Λαχταριστό παστίτσιο με λαζάνια!

Υλικά:

  • 20 λαζάνια
  • 500 γρ κιμάς
  • 1  κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό ντομάτες φρέσκες (ξεφλουδισμένες)
  • 1 κ.σ. τοματοπολτός
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 150 γρ φέτα
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Για την Μπεσαμέλ:
  • 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2  αυγά
  • 70 γρ μαργαρίνη
  • 150 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
  • Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε ή τα περνάμε λίγο από το μπλέντερ. Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ. Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα να κάψει,προσθέτουμε την πάπρικα και το πιπέρι να βγάλουν το άρωμα τους, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκόρδο, τα σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τον κιμά. Σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και βάζουμε τον ντοματοπολτό, την ζάχαρη ,το φύλλο δάφνης,το μπαχάρι, ανακατεύουμε συνέχεια και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες και λίγο νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά (θέλουμε να μείνει με αρκετό ζουμί). Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφαιρούμε την δάφνη και το μπαχάρι. Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο κι ανακατεύουμε.

Για την μπεσαμέλ : Βάζουμε σε κατσαρόλα βαθιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με την μαργαρίνη να κάψει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά κι ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αποκτήσει το αλεύρι χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και αλάτι και συνεχίζουμε με το σύρμα το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας αλλά όχι πολύ.Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι,τα αυγά, πιπέρι κι ανακατεύουμε.Στρώνουμε σε βουτυρωμένο στενόμακρο ταψί μια ελαφριά στρώση μπεσαμέλ, καλύπτουμε την επιφάνεια με λαζάνια, από πάνω απλώνουμε μπεσαμέλ και καλύπτουμε με τον κιμά. Ξαναβάζουμε μια στρώση λαζάνια, καλύπτουμε με μπεσαμέλ και από πάνω με κιμά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Καλύπτουμε στο τέλος με μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για 30 -35 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα,κόβουμε σε κομμάτια.

Καλή Απόλαυση!

 

 

Συνταγή- Εκτέλεση:  Μάνος Κουφόπουλος

 

 

 

 

∗φωτο: modernhoney, archanaskitchen

Σχετικές αναρτήσεις

Γρήγορη Τέλεια  μπουγάτσα με μόνο 3 υλικά

admin

Τέλεια κοκκινιστή κρεατόσουπα

admin

Τάρτα με γλυκιά κολοκύθα καραμελώμενα κρεμμύδια και blue cheese

admin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies