11.9 C
Θέρμον
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 0:02
Πολιτισμός-ΤουρισμόςΤοπικά νέα

“Γιάννης Ψυχοπαίδης – Μορφές του ‘21” στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου

Παρουσία του  ζωγράφου έγιναν τα εγκαίνια της  έκθεσης:“ΓιάννηςΨυχοπαίδης – Μορφές του ‘21”που φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου

Ο  Γιάννης Ψυχοπαίδηςαφού ευχαρίστησε για την διοργάνωση της έκθεσης ανέφερε ότι με τα συγκεκριμένα έργα, μέρος των οποίων δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πολύμηνης καραντίνας, προσπάθησε να φέρει στο σήμερα τα ηρωικά πρόσωπα του παρελθόντος. Αναφέρθηκε στην «εικαστική συνομιλία» των δυο εκφραστικών μέσων, ακρυλικών και ξυλογραφίας, που ανακαλούν στη μνήμη μας τους ήρωες των παιδικών μας χρόνων δίνοντας παράλληλα αφορμή για μια «συνομιλία» με το σήμερα».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά :«Είμαστε υπερήφανοι που εγκαινιάζουμε αυτή την πολύ σημαντική συλλογή.Είμαστε επίσης υπερήφανοι γιατί η πόλη μας διαθέτει αυτό το αξιόλογο κύτταρο  πολιτισμού, παρέχοντας τη δυνατότητα σε καταξιωμένους, αλλά και νέους καλλιτέχνες να εκθέτουν τις δημιουργίες που φιλοτεχνούν με έμπνευση και μεράκι».

Στον χαιρετισμό του ο καλλιτεχνικός δ/ντης της ΔΠΑ Χρήστος Γαρουφαλής, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που όλοι βιώνουμε, δεν αποτελούν άλλοθι για έκπτωση στην ποιότητα των επιλογών μας. Θεωρώ πως με τις “Μορφές του ’21” ολοκληρώνονται με τον ιδανικότερο τρόπο οι  επετειακές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 που οργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου. Μας τιμά ιδιαίτερα απόψε η παρουσία του Γιάννη Ψυχοπαίδη, κορυφαίου εικαστικού δημιουργού της γενιά ς του ’60, έναν απ’ τους ανθρώπους που στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια της Πινακοθήκης μας απ’ τα πρώτα της βήματα. Θυμίζω τη γενναιόδωρη προσφορά με δυο έργα του που εμπλουτίζουν τη μόνιμη συλλογή μας».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως  6 Φεβρουαρίου 2022.

Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΕΟΔΥ.

Ώρες επισκέψεων:

Τρίτη – Σάββατο: 10:00 – 13:30 & 18:00 – 20:30

Κυριακή: 10:00 – 13:30, Δευτέρα και αργίες κλειστά.

Πληροφορίες:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δ. Βότση 2, Αγρίνιο

τηλ. 26413 60419,  e-mail: pinakothiki@agrinio.grwww.dipinag.gr

 

 

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρίνιο: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο τούνελ της περιμετρικής οδού – Αύριο δίνεται στην κυκλοφορία

Newsroom

Αγρίνιο: «…για τη Γυναίκα, ….για την Ισότητα  ….για τη Ζωή» – Δράση ενημέρωσης του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών

Newsroom

Μεσολόγγι: Παρασκεύαζαν είδη ζαχαροπλαστικής με κάνναβη

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com