14.1 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 17:23
Κοινωνία

Σε τι χρησιμεύει η μικροσκοπική τσέπη στα τζιν; (vid)

Πολλοί έχουν αναρωτηθεί ποιά είναι η χρησιμότητα αυτής της μικρής τσέπης που έχουν τα παντελόνια τζιν.

Τα παντελόνια τζιν εδώ και αρκετές δεκαετίες αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας. Πλέον υπάρχει μεγάλη ποικιλία τζιν στην αγορά, ωστόσο όλα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Πρόκειται για τη μικρή τσέπη στο εσωτερικό της μπροστινής δεξιάς τσέπης, η οποία χρονολογείται από το 1879.

Πολλοί θα έχουν αναρωτηθεί «γιατί υπάρχει αυτή η μικροσκοπική τσέπη;». Οι περισσότεροι θεωρούν ότι αυτή η μικρή τσέπη υπάρχει για τα κέρματα. Όμως, όσοι την έχουν χρησιμοποιήσει γι αυτό τον λόγο, θα έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να βγάλεις τα κέρματα.

Άλλοι πιστεύουν ότι είναι τσέπη εισιτηρίων, λόγω του γεγονότος ότι τα πολλά εισιτήρια χωρούν ακριβώς μέσα στις διαστάσεις της. Αλλά ούτε αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της δημιουργίας της.

Στην πραγματικότητα, η μικρή αυτή τσέπη στα τζιν παντελόνια ονομάστηκε αρχικά «τσέπη ρολογιού» ​​και σχεδιάστηκε για να την αποθήκευση των ρολογιών τσέπης που κουβαλούσαν οι καουμπόι και οι εργάτες. Κάτι που δεν συνέβαινε με τα παντελόνια κοστουμιού, επειδή τα ρολόγια τσέπης τοποθετούνταν στο εσωτερικό του σακακιού.

Κάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

Η τσέπη αυτή ήταν ιδέα του σχεδιαστή Levi Strauss, όμως σύντομα οι υπόλοιποι σχεδιαστές τον μιμήθηκαν και έγινε σήμα κατατεθέν των παντελονιών τζιν. Αν και πλέον, στην εποχή των έξυπνων κινητών και των smartwatch, τα ρολόγια τσέπης θεωρούνται ως ένα γραφικό αξεσουάρ, η μικροσκοπική τσέπη στα τζιν παντελόνια παραμένει.

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Οι 3 γλώσσες που σίγουρα πρέπει να μάθει το παιδί σας

Newsroom

Συντάξεις: Καμία αλλαγή στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης έως το 2027

Newsroom

Δεκάδες συλλήψεις για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στον Ρέντη

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com