17.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 19:12
Πολιτική

Χρήστος Σταϊκούρας: Απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown- Τι αλλάζει στον ΕΝΦΙΑ

«Δεν υπάρχει περίπτωση κλεισίματος της χώρας, τα ταμειακά διαθέσιμα είναι επαρκή και ασφαλή για να ανταποκριθούν υπό προϋποθέσεις σε όποιες κρίσεις υπάρχουν η προκύψουν» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Κάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !
«Θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί και το 2022 και στο μέτωπο της πανδημίας και στην ενεργειακή κρίση» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας προσθέτοντας, «ότι περίσσευμα υπάρχει διατίθεται στους πολίτες».

Για τον ΕΝΦΙΑ του 2022 , ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι θα αρχίσει να πληρώνεται από τον ερχόμενο Μάρτιο σε 10 ή 12 δόσεις.

«Προσδοκούμε οι περισσότεροι πολίτες να πληρώσουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ καθώς έχουμε εντάξει στον προϋπολογισμό μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 60 εκ. ευρώ» ανέφερε ο κ. Σταϊκουρας.

Κάλεσε επίσης του πολίτες να οριστικοποιήσουν τις αιτήσεις τους για την ρύθμιση του ιδιωτικού τους χρέους σε τράπεζες και ΑΑΔΕ, μέσω του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού.

Ήδη όπως ανέφερε ολοκληρώθηκαν χθες οι πρώτες 24 περιπτώσεις και οι ρυθμίσεις είναι σημαντικά βελτιωμένες για τον πολιτη.

Κάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !
Επισήμανε ότι συνολικά τα χρήματα προ την κοινωνία για να βοηθηθεί εξαιτίας της πανδημίας ανέρχονται σε 43,3 δισ. ευρώ από το 2020 μέχρι το 2022, χρήματα που δανείστηκε η χωρά με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους.

Ο κ. Σταικουρας ανέφερε ότι το έλλειμμα για το 2021 θα είναι 7% ή 13 δισ. ευρω. Το συνολικό χρέος της χώρας ανέρχεται στο 200% του ΑΕΠ ή σε 350 δισ. ευρω.

Όπως ανέφερε, ο κ Σταικουρας εκτίμηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι το 2022 να υπάρξει δημοσιονομική προσαρμογή χωρίς μέτρα λιτότητας αλλά μέσα από την ανάπτυξη. Σημείωσε ότι από το 23 θα υπάρχουν στόχοι.

 

 

cnn.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση Μίλτου Ζαμπάρα με τον Πρόεδρο της Β’ ΕΛΜΕ για τα προβλήματα σχολικής στέγης

Newsroom

Συνάντηση αντιπροσωπίας Νέας Αριστεράς με εκπροσώπους του Ινστιτούτου Καταναλωτή (ΙΝΚΑ)

Newsroom

Στέφανος Κασσελάκης: Πρώτη έξοδος από το στρατόπεδο της Θήβας – «Αύριο θα παρελάσω στη Θήβα»

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com