12.7 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 15:18
Υγεία

Συναγερμός για την παραλλαγή της Μποτσουάνα – Τα μέτρα που παίρνει η Ελλάδα

Η παραλλαγή έφθασε στην Ευρώπη

Οι φόβοι των ειδικών δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Όπως έκανε γνωστό στον λογαριασμό του στο twitter o γνωστός ιολόγος Μαρκ Βαν Ρανστ στο Βέλγιο εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής της Μποτσουάνα.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, το θετικό κρούσμα της μετάλλαξης εντοπίστηκε σε ταξιδιώτη που επέστρεφε στο Βέλγιο από την Αίγυπτο, γεγονός που αποδεικνύει πόσο γρήγορα μεταδίδεται το νέο στέλεχος.

Την ίδια ώρα, πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία, λαμβάνουν διάφορα μέτρα όπως απαγόρευση πτήσεων ή επιβολή καραντίνας κατά την άφιξη από τη Νότιο Αφρική και τις γειτονικές της χώρες.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι όλες οι πτήσεις προς χώρες όπου έχει εμφανιστεί το νέο στέλεχος πρέπει να διακοπούν έως ότου οι επιστήμονες έχουν καλύτερη κατανόηση αυτής της νέας μορφής του ιού. Πρόσθεσε δε ότι οι συμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις φραμακευτικές εταιρείες προβλέπουν την ταχύτατη προσαρμογή των εμβολίων στα νέα στελέχη που εμφανίζονται.

Κάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

ΠΟΥ: Θα χρειασθούν εβδομάδες για την αποτίμηση της μεταδοτικότητας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί τις χώρες να μην επιβάλουν εσπευσμένα ταξιδιωτικούς περιορισμούς που συνδέονται με την B.1.1.529, την νέα παραλλαγή του SARS-COV-2 , τονίζοντας ότι θα πρέπει να εφαρμοσθεί επιστημονική προσέγγιση που βασίζεται στην αποτίμηση των κινδύνων για την εφαρμογή τέτοιων μέτρων.

Αυτήν την στιγμή, δεν συνιστάται η επιβολή ταξιδιωτικών μέτρων, δήλωσε ο εκπρόσωπος Κρίστιαν Λίντμάιερ κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Γενεύη.

Θα χρειασθούν λίγες εβδομάδες για να κατανοηθεί η επίπτωση της νέας παραλλαγής του SARS-COV-2. Οι ερευνητές εργάζονται για να κατανοήσουν πόσο μεταδοτική είναι και κατά πόσον θα έχει συνέπειες στις θεραπείες και τα εμβόλια, δήλωσε εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Pfizer/BioNTech: Σε δύο εβδομάδες τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών

Κάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

Το γερμανικό φαρμακευτικό εργαστήριο BioNTech, που συνεργάζεται με την Pfizer, αναμένει “το αργότερο σε δύο εβδομάδες” τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών που θα επιτρέψουν να προσδιοριστεί αν η νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική είναι ικανή να διαφεύγει την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Ξεκινήσαμε αμέσως έρευνες για την παραλλαγή B.1.1.529 που διαφέρει σαφώς από τις ήδη γνωστές παραλλαγές γιατί παρουσιάζει επιπλέον μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα“, χαρακτηριστική του ιού SARS-CoV-2, εξήγησε η εκπρόσωπος στο AFP.

 

 

ertnews.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Τι μπορεί να προκαλέσει η αφρικανική σκόνη στην υγεία – Συστάσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Newsroom

Παιδιά: Πώς μπορεί ο γονέας να διαχειριστεί την ερώτηση «Αν πεθάνεις;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Newsroom

Ποιες είναι οι ιδιότητες των προβιοτικών και πόσο καλό κάνουν στο πεπτικό μας σύστημα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com