14.2 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 11:02
Πολιτική

Πρώτα θα δούμε τις τιμές στα ρεζερβουάρ να πέφτουν και μετά στα ράφια

Πρώτα θα δούμε τις τιμές στα ρεζερβουάρ να πέφτουν και μετά στα ράφια, δήλωσε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης αναφορικά με τις αυξήσεις στις τιμές λόγω του ενεργειακού κόστους.

Δεν πιστεύω ότι θα μάθουμε να ζούμε με τις τιμές του φυσικού αερίου όπως είναι τώρα, εκτίμησε ο κ. Σκυλακάκης εξηγώντας ότι οι τιμές της ενέργειας τα επόμενα χρόνια θα πηγαίνουν σαν σε λούνα παρκ «πάνω-κάτω», μεσοπρόθεσμα πτωτικά γιατί -όπως είπε – οι ανανεώσιμες έχουν χαμηλότερες τιμές και χωρίς σκαμπανεβάσματα.

Κάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !Το ’20-’21 είχαμε αποπληθωρισμό, οι τιμές σήμερα επανήλθαν σαν σύνολο στα επίπεδα του 2019, πρόσθεσε ενώ εκτίμησε ότι το 2022 δεν θα έχουμε σοβαρή πίεση πληθωρισμού στα νοικοκυριά. «Εκεί θα κυμανθούμε στον επόμενο χρόνο με μικρή άνοδο»

Για το έλλειμα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν θα χρειαστούν μέτρα. Επισήμανε ότι οφείλεται κατά κύριο λόγο στον τουρισμό. «Ο τουρισμός θα παέι 10,5 δις όλη τη χρονιά και είχαμε 18 δις το ’19 συν το πλήγμα της πανδημία το πρώτο εξάμηνο ισοδυναμεί μαζί με την πολύ πορεία επενδύσεων με μια επάνοδο στο ’19 συν πάνω 1,5% το 2022»

Στο ενδεχόμενο ενός lockdown, απάντησε : «Η ελληνική οικονομία έχει χρέος στην Ευρώπη, σωστά αναδιαρθωμένο αλλά μεγάλο, έχει πάρα πολλά μέτρα τα οποία λάβαμε και η πολιτική της κυβέρνησης είναι όστο βαθμό που ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο ιδίως μετά την τρίτη δόση, είναι χωρίς λογική αυτούς που είναι προστατευμένοι να τους κλείσουμε μέσα, προκαλώντας τεράστια ζημιά στην οικονομία».

 

skai.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση Μίλτου Ζαμπάρα με τον Πρόεδρο της Β’ ΕΛΜΕ για τα προβλήματα σχολικής στέγης

Newsroom

Συνάντηση αντιπροσωπίας Νέας Αριστεράς με εκπροσώπους του Ινστιτούτου Καταναλωτή (ΙΝΚΑ)

Newsroom

Στέφανος Κασσελάκης: Πρώτη έξοδος από το στρατόπεδο της Θήβας – «Αύριο θα παρελάσω στη Θήβα»

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com