19.9 C
Θέρμον
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 20:31
Κοινωνία

Παλαμάς Καρδίτσας: Τα «πιστοποιητικά εμβολιασμού» ταξίδεψαν… σε Σουηδία και Κύπρο

Νέες αποκαλύψεις στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το κύκλωμα εικονικών εμβολιασμών. Τα «πλαστά πιστοποιητικά» ταξίδεψαν μέχρι και στη… Σουηδία, αλλά και στην Κύπρο.

Μεταξύ άλλων, «πελάτισσα» του κυκλώματος έδωσε 400 ευρώ για εικονικό εμβολιασμό στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, για την… «κατασκευή του τάφου» της μητέρας της πολύτεκνης οικογένειας της 44χρονης διοικητικής υπαλλήλου.

Οταν η «πελάτισσα» μετάνιωσε, οι επτά κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση «γύρισαν» πίσω τα 150 ευρώ, με την αιτιολογία της επιστροφής… δανείου για τον τάφο.

Το κύκλωμα φέρεται να είχε «κράχτες» σε εκκλησίες. Η 44χρονη προσέλκυσε τους 46 «πελάτες», χρησιμοποιώντας συγγενείς και φίλους, που φέρονται να κινήθηκαν από Θεσσαλονίκη και Κατερίνη στον Παλαμά, για να «εμβολιαστούν».

Τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας Παλαμά «ταξίδεψαν» σε… Σουηδία και Κύπρο, καθώς το καλοκαίρι η αδελφή της και ένας ακόμη συγγενής ήρθαν για διακοπές στην Ελλάδα από τη Σουηδία και φέρεται να έλαβαν εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού από τη 44χρονη, όπως και μία ακόμη αδελφή της, που ήρθε από την Κύπρο για διακοπές και «εμβόλιο».

Η 44χρονη είναι μία από τα εννέα αδέλφια οικογένειας από τις Σέρρες.

Επιπλέον, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι χέρι-χέρι ή με καταθέσεις μέσω ΑΤΜ σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς λάμβαναν από 300 έως 600 ευρώ, από κάθε αρνητή που πήρε πιστοποιητικό εικονικού εμβολιασμού, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 25.000 ευρώ.

Σε τρεις λογαριασμούς εμπλεκόμενων συγγενών εντοπίστηκαν 2.230 ευρώ, 1.640, 3.590 ευρώ, ενώ 2.240 ευρώ δόθηκαν χέρι-χέρι, ανάμεσά τους. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα χρήματα των παράνομων συναλλαγών εντοπίστηκαν σε λογαριασμό της 44χρονης, χωρίς να μπορούν να δικαιολογηθούν.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ερευνούν την (τυχόν) εμπλοκή στο κύκλωμα του συζύγου της 44χρονης, ο οποίος είναι αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο αστυνομικός είναι εμβολιασμένος, ενώ δεν φαίνεται να είχε συμμετοχή στις παράνομες δραστηριότητες της συζύγου του, με τον ίδιο να δηλώνει άγνοια, γνωρίζοντας από την άλλη την άρνηση της 44χρονης στο θέμα των εμβολιασμών.

Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι ανάμεσα στα 46 άτομα που φέρεται να εμβολιάστηκαν εικονικά, είναι και τα δύο παιδιά της 44χρονης διοικητικής υπαλλήλου.

 

dikaiologitika.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

69χρονη πέταξε στα σκουπίδια 4 κουτάβια, της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 120.000 ευρώ

Newsroom

Σοκ στο Πέραμα: Στο νοσοκομείο 5χρονη που καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της

Newsroom

Θεσπρωτία: Μαθήτρια κατηγορεί τον οδηγό ταξί που την μετέφερε στο σχολείο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com