11.9 C
Θέρμον
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 11:05
Κοινωνία

Επιστροφή φόρου 2021: Πότε μπαίνει;

Το υπόλοιπο της επιστροφής φόρου θα αρχίσει σιγά σιγά να πιστώνεται. Η ΑΑΔΕ προχώρησε σε συμψηφισμούς των πιστωτικών υπολοίπων που δικαιούνται οι φορολογούμενοι με τις οφειλές τους από ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος.

Οι φορολογούμενο που ήδη έχουν τακτοποιήσει εφάπαξ το φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ θα περιμένουν να καταβληθεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό το συνολικό ποσό της επιστροφής.

Υπενθυμίζεται ότι ειδικά στην περίπτωση παντρεμένων που υποβάλουν κοινή δήλωση, διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση του φόρου και εκδίδονται δύο εκκαθαριστικά σημειώματα, ένα για κάθε σύζυγο.

Επιστροφή φόρου φέρνουν τα περισσότερα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων σε χιλιάδες φορολογούμενους. Έτσι, τα χρήματα της επιστροφής είτε θα συμψηφιστούν με άλλες φορολογικές υποχρεώσεις είτε θα αποδοθούν στους δικαιούχους με απευθείας κατάθεση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Επί της ουσίας περισσότεροι από τους φορολογούμενους που έχουν ήδη υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση διαπιστώνουν ότι το εκκαθαριστικό σημείωμα είναι πιστωτικό, άρα όπως προαναφέρθηκε δικαιούνται επιστροφή φόρου.

Οι φορολογούμενοι, για να λάβουν επιστροφή φόρου, πρέπει να έχουν το πιστωτικό εκκαθαριστικό και κατά τον έλεγχο να βρέθηκαν φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι, δηλαδή να μη χρωστάνε στο δημόσιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, από τις 6.288.018  φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί έως τώρα, έχουν εκδοθεί πιστωτικά εκκαθαριστικά σημειώματα για 1.066.287 φορολογούμενους ή το 16,96%, με το συνολικό επιστρεφόμενο ποσό να ανέρχεται σε 261,92 εκατ. ευρώ.

Επιστροφή φόρου 2021: Πότε μπαίνει

Με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης εκδίδεται αυτόματα το εκκαθαριστικό σημείωμα και ενημερώνεται ο φορολογούμενος ότι έχει επιστροφή φόρου. Οι επιστροφές φόρου περνούν από έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν εκκρεμείς οφειλές προς την εφορία ή προς τον ΕΦΚΑ ή ακόμη και αν υπάρχουν μελλοντικές οφειλές, που δεν έχουν λήξει.

Εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ελέγχου, εάν υπάρχει ποσό για επιστροφή, πιστώνεται στον λογαριασμό του δικαιούχου.

 

eleftherostypos.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Πάτρα: Σοκάρει το βίντεο με άγριο ξυλοδαρμό 8χρονου από ένα παιδί 7 ετών

Newsroom

Δολοφονία Κυριακής: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”

Newsroom

Βίντεο με άγριο ξυλοδαρμό 14χρονου σε σχολείο – Συμμαθητές βιντεοσκοπούσαν αντί να βοηθήσουν

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com