Υλικά:
- 1/2 φλ. βούτυρο [βιτάμ] σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1/3 φλ. τσαγιού κανονική λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 αυγό
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. κοφτό μπέϊκιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
- 1/2 φλ. τσαγιού Nutella
Κάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα ό,τι συμβαίνει !
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και λαδώνουμε ένα στρογγυλό μαντεμένιο τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, ή αντικολλητικό ταψάκι ή στρώνουμε με λαδόκολλα ένα κανονικό ταψάκι στρογγυλό 22 εκ. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο τις 2 ζάχαρες και τη βανίλια και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε το αλάτι, τη σόδα και σταδιακά και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και τις μισές σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε και στρώνουμε ισομερώς το μισό μείγμα μέσα στο ταψάκι.
Λιώνουμε τη Nutella σε μπεν μαρί ή για 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων για να την απλώσουμε εύκολα. Την απλώνουμε πάνω από τη ζύμη στο ταψάκι αφήνοντας περιθώριο 2,5 εκ. περιμετρικά. Σκεπάζουμε το μείγμα με το υπόλοιπο μισό μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός βρεγμένου κουταλιού, πιέζουμε περιμετρικά με τα δάχτυλά μας να ενωθεί η ζύμη και πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά. Σε αυτό το χρόνο το μπισκοτογλυκό θα “βγεί” μαλακό. Εάν το θέλουμε πιο τραγανό σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να “σταθεί” για 10 λεπτά και μετά σερβίρουμε.
Καλη Απολαυση!