18.9 C
Θέρμον
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 12:26
Τοπικά νέα

Ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης Τριχωνίδας και σχεδιασμός παραλίμνιας διαδρομής

Στην εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης και τον σχεδιασμό παραλίμνιας διαδρομής λίμνης Τριχωνίδας προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς σήμερα, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου που έχει αναπτυξιακή διάσταση για την ευρύτερη περιοχή.

Αντικείμενο της μελέτης αποτελεί ο σχεδιασμός της παραλίμνιας διαδρομής και των συνακόλουθων αναπλάσεων, στο βόρειο και ανατολικό τμήμα της Λίμνης Τριχωνίδας σε μήκος όχθης 24 χλμ, από τη θέση Αμπάρια Βορειοδυτικά μέχρι τον οικισμό Σιταράλωνα Νοτιοανατολικά.

Κάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !Ειδικότερα, προβλέπονται δύο είδη παρεμβάσεων στο παραλίμνιο μέτωπο. Η πρώτη που αφορά τη δημιουργία παραλίμνιου δρόμου ήπιας κυκλοφορίας και ποδηλατοδρόμου και η δεύτερη περιλαμβάνει τον σχεδιασμό αρχιτεκτονικών, οικολογικών παρεμβάσεων πρόσβασης στο υδάτινο μέτωπο σε επιλεγμένα σημεία του παραλίμνιου δρόμου. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατασκευή παρατηρητηρίου θέασης που θα δίνει τη δυνατότητα απρόσκοπτης θέασης του οικοσυστήματος της λίμνης, αλλά και μελέτη για την διαμόρφωση χώρου ανάπαυσης.

Σημειώνεται πως η μελέτη είναι προϋπολογισμού 173.783 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Tήρησε ενός λεπτού σιγή για τον Παναγιώτη Κοντό-Δήλωση Παπαναστασίου

Newsroom

Αγρίνιο: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο τούνελ της περιμετρικής οδού – Αύριο δίνεται στην κυκλοφορία

Newsroom

Αγρίνιο: «…για τη Γυναίκα, ….για την Ισότητα  ….για τη Ζωή» – Δράση ενημέρωσης του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com