10.4 C
Θέρμον
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021, 2:15
Cook Like A Chef

Σούπα με μαύρο κοτόπουλο και κους κους

Υλικά:
  • 1 κοτόπουλο  μαύρο βιολογικό ολόκληρο
  • 1 φλιτζάνι  κους κους
  • 6 καρότα μέτρια, καθαρισμένα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Κάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 2,5 λίτρα νερό, πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε μέσα στο σκεύος. Προσθέτουμε από την αρχή το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλινο και λίγο αλάτι. Βράζουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε μέσα15 λεπτά πριν το τέλος τα καρότα ολόκληρα. Μόλις βράσει καλά το κοτόπουλο το βγάζουμε προσεκτικά και το ακουμπάμε σε πιατέλα. Βγάζουμε τα καρότα και τα ακουμπάμε σε ένα πιάτο να κρυώσουν. Περνάμε το ζωμό του κοτόπουλου από ψιλό σουρωτήρι να μην έχει κομματάκια από το βράσιμο. Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.Ξεψαχνίζουμε περίπου 150γρ. από το στήθος του κοτόπουλου. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στο ζωμό που βράζει. Ρίχνουμε και τα καρότα ψιλοκομμένα. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλάτι. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι κους κους για σούπα. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει καλά μέχρι να χυλώσει το κους κους  και να πήξει απαλά η σούπα.
Προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι, λίγο αλάτι αν χρειάζεται και κατά την ώρα του σερβιρίσματος λίγο πιπέρι. Η σούπα σερβίρεται ζεστή.

Καλη Απολαυση!

 

Σχετικές αναρτήσεις

Μπισκοτένια “πίτσα” με Nutella 

admin

Τάρτα λεμόνι με μαρέγκα

admin

Συκώτι ρολό γεμιστό με αρωματικά

admin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies