11.9 C
Θέρμον
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 9:36
Τοπικά νέα

Αγρίνιο: Aεροβαπτίστηκε το βρέφος που νοσεί με κορονοϊό- Η συγκινητική στιγμή πριν τη διασωλήνωση

Δύσκολες ώρες για το μόλις 2 μηνών βρέφος, από το Αγρίνιο, το οποίο νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, έχοντας προσβληθεί από κορονοϊό και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών τελικά χθες, διασωληνώθηκε.

Κάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !ΑΕΡΟΒΑΠΤΙΣΜΑ
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη, το αγοράκι αεροβαπτίστηκε(!) παίρνοντας τ’ όνομα Νεκτάριος.

«Πράγματι είναι μια δύσκολη κατάσταση για έναν μικρό ασθενή και έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον διευθυντή της ΜΕΘ κ. Ηλιάδη, προκειμένου το παιδί να μην φτάσει στο στάδιο της διασωλήνωσης», δήλωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

ΥΠΟΤΡΟΠΗ
Το αγοράκι, που προέρχεται από οικογενειακό περιβάλλον, όπου όλα μέλη είχαν νοσήσει από κορονοϊό -σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχαν εμβολιαστεί- προ ημερών είχε εισαχθεί για νοσηλεία στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ. Στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο, όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα την εσπευσμένη μεταφορά του στη ΜΕΘ Παίδων του νοσηλευτικού ιδρύματος, μπαίνοντας σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

ΜΕΤΡΑ
Αναφερόμενη στο περιστατικό η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Αννα Μαστοράκου δήλωσε «το βρέφος είχε ανάγκες οξυγόνου υψηλής ροής, Ευχόμαστε πραγματικά να έχουμε καλή έκβαση για το παιδάκι, αλλά το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι όλοι θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, ειδικά στα σπίτια να υπάρχει καλός αερισμός των χώρων και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ατομικής υγιεινής».

 

pelop.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Πρώτη στην Δυτική Ελλάδα μαθήτρια του ΕΠΑΛ Αγρινίου στην Οικονομική Ολυμπιάδα

Newsroom

Μεσολόγγι: Μουσειακή Έκθεση για τα 200 χρόνια από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα

Newsroom

Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com