10.4 C
Θέρμον
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021, 1:36
Cook Like A Chef

Τάρτα λεμόνι με μαρέγκα

Υλικά:

Για τη Ζύμη
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. κρύο βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές νερό (αν χρειαστεί)

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε  το βούτυρο και ζυμώνουμε με τα χέρια για πολύ λίγο, απλά για να ενσωματωθεί καλά το βούτυρο με το αλεύρι. Προσθέτουμε το αβγό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε (όχι πολλή ώρα) μέχρι να έχουμε μια ωραία ζύμη. Αν χρειαστούμε νερό, προσθέτουμε λίγο, (είναι ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το αβγό). Τυλίγουμε  τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε  στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, (για περισσότερη ευκολία ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα) με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε εύκολα να τη μεταφέρουμε, και απλά να την αναποδογυρίσουμε πάνω στη φόρμα.

Καλύπτουμε όλη τη φόρμα, κόβουμε ότι περισσεύει γύρω-γύρω και με ένα πιρούνι τρυπάμε παντού τη ζύμη για να αποφύγουμε να φουσκώσει στο ψήσιμο, ψήνουμε την τάρτα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

*Όταν έχουμε καλύψει τη φόρμα, πατάμε με τα δάκτυλά σας τα τοιχώματα μέχρι να ανέβει η ζύμη 1 εκ. περίπου πάνω από τη φόρμα, γιατί με το ψήσιμο η ζύμη μαζεύεται, οπότε όταν θα ψηθεί θα είναι ακριβώς στο ύψος της φόρμας και όχι μικρότερη.

 

Για τη Κρέμα:
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
  • 80 γρ. κόρν φλάουρ
  • 60 γρ. βούτυρο
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 3 κρόκοι αυγών

 

Για τη Μαρέγκα:
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ. γ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη της τάρτας, την αφήνουμε  όση ώρα χρειάζεται στο ψυγείο και έπειτα ψήνουμε  και την αφήνουμε  να κρυώσει. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε δυνατή θερμοκρασία, ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι, ώσπου να βράσει. Διαλύουμε το κόρν φλάουρ μέσα στο χυμό λεμονιού. Μόλις βράσει το νερό με τη ζάχαρη, βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε το κόρν φλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς. Το βάζουμε  ξανά στη φωτιά, χαμηλώνουμε  και προσθέτουμε μέσα το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους καλά και προσθέτουμε σιγά- σιγά 3-4 κουταλιές από τη ζεστή κρέμα (για να αποφύγουμε μην ψηθεί το αβγό μέσα στη κρέμα). Αμέσως προσθέτουμε το αβγό μέσα στην κρέμα, ανακατεύουμε για 2 λεπτά, βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε  να κρυώσει. Προσθέτουμε την κρέμα, μέσα στη ψημένη τάρτα και την στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα.

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ για 2-3 λεπτά, όταν αρχίσει να φουσκώνει, προσθέτουμε σταδιακά όλη τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, μετά χτυπάμε άλλα 3 λεπτά μέχρι να έχουμε μια σφικτή μαρέγκα. Απλώνουμε όλη τη μαρέγκα πάνω στη τάρτα και κάνουμε ακανόνιστα σχέδια, ανασηκώνοντας τη μαρέγκα από εδώ κι από εκεί (δεν έχει σημασία, αφήνουμε τη φαντασία μας να κάνει βουναλάκια). Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 200 βαθμούς, βάζουμε την τάρτα στο ψιλό σκαλί του φούρνου για 3 εώς 5 λεπτά (ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος, καλύτερα να το ελέγχουμε μόλις το βάλουμε).

Καλή Απόλαυση!

Σχετικές αναρτήσεις

Μπισκοτένια “πίτσα” με Nutella 

admin

Σούπα με μαύρο κοτόπουλο και κους κους

admin

Συκώτι ρολό γεμιστό με αρωματικά

admin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies