Υλικά (για 2 άτομα):
- 2 φιλέτα ή κόντρα ή μπριζόλες ή ribeye
- 2 κ.σ. μουστάρδα με σπόρους
- 1 κ.σ. ολόκληρους σπόρους άσπρου πιπεριού σπασμένους
- 2 κ.σ. ολόκληρους σπόρους κόκκινου πιπεριού σπασμένους
- 3 μεγάλα κλωναράκια μαϊντανού (τα φύλλα τους κομμένα σε φέτες)
- 20 γρ. βούτυρο λιωμένο
- αλάτι
Υλικά για το συνοδευτικό:
- 300 γρ. φασολάκια στρογγυλά
- 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- χοντρό αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 4 ντοματίνια(πλυμένα και κομμένα στα δύο)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το grill στο τέρμα του (250-280 βαθμούς C). Ετοιμάζουμε την κρούστα και το κρέας, σε μπολ αναμιγνύουμε το λιωμένο βούτυρο, τα πιπέρια, τη μουστάρδα και τον μαϊντανό.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το λάδι και ψήνουμε το κρέας (2-2,5 λεπτά την κάθε πλευρά για rare, 3,5 λεπτά αντίστοιχα για medium rare ή παραπάνω αν το θέλουμε περισσότερο ψημένο). Τα μεταφέρουμε σε ζεστό πιάτο, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστούν.
Για τα φασολάκια:
Πετάμε το λάδι από το τηγάνι, το σκουπίζουμε με χαρτί και βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά να μαραθεί το κρεμμύδι (χωρίς να πάρει χρώμα). Προσθέτουμε τα φασολάκια και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν καλά στο εσωτερικό τους, αλλά χωρίς να παραμαγειρευτούν.
Σημείωση: Τα φασολάκια πρέπει να παραμείνουν πράσινα στο αρχικό τους χρώμα και ενώ είναι ψημένα, να είναι τραγανά, όχι μαλακά. Κάνουμε μια στρώση με την κρέμα μουστάρδας-πιπεριών πάνω στα κομμάτια του κρέατος. Τα βάζουμε για 1 λεπτό στο προθερμασμένο grill (πάνω σχάρα του φούρνου).
Σερβίρισμα: Τοποθετούμε σε ζεστά πιάτα το κρέας με τα φασολάκια στο πλάι. Ρίχνουμε στα φασολάκια λίγο χοντρό αλάτι. Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με 2 μισά ντοματίνια και σπασμένα πιπέρια.