16.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 14:21
Κοινωνία

Πάτρα: Ανατροπή σε φρικτή υπόθεση κακοποίησης βρέφους – Η αθώωση της μητέρας του

Η κακοποίηση βρέφους στην Πάτρα είχε σοκάρει τη χώρα το 2017. Οι γονείς του βρέθηκαν στη φυλακή μετά τις καταθέσεις των γιατρών. Πριν από λίγες ώρες τα δεδομένα άλλαξαν…

Την αθώωση της μητέρας αλλά την καταδίκη του πρώην συντρόφου της με ελαφρυντικά, για την κακοποίηση του μόλις 6,5 μηνών βρέφους τους, αποφάσισε χθες (13-10-2021) το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών ανατρέποντας την πρωτόδικη απόφαση του ΜΟΔ Πύργου όπου είχε επιβληθεί και στους δύο συνολική ποινή καθείρξεως 19 ετών.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Ιούλιο του 2017 και είχε προκαλέσει αίσθηση στην Πατραϊκή κοινωνία καθώς ένα βρέφος βρέθηκε με κακώσεις στα πόδια και εκχυμώσεις σε όλο του το κορμάκι. Το παιδάκι είχε μεταφερθεί εμπύρετο στο Καραμανδάνειο όπου οι γιατροί που το εξέτασαν, διαπίστωσαν πως έφερε κατάγματα στις δύο κνήμες και στον μηρό του, μώλωπες στο σώμα και ένα έγκαυμα. Ενημερώθηκε η Αστυνομία, συνελήφθη αρχικά ο πατέρας και στη συνέχεια η μητέρα.

Χθες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών εξετάστηκαν δύο γιατροί του Νοσοκομείου που ήρθαν σε επαφή με το παιδί, περιγράφοντας όλα όσα συνέβησαν. Τόνισαν πως το βρέφος έφερε κατάγματα στις κνήμες και εκχυμώσεις στο σώμα του, όμως ο υπέρηχος και οι άλλες εξετάσεις που έγιναν ήταν καθαρές . Ο ένας μάλιστα ανέφερε πως κάλεσαν την Αστυνομία καθώς το περιβάλλον που ζούσε το παιδί ήταν απειλητικό για τη ζωή του.

Μετά τις συλλήψεις των γονέων, τα δύο ανήλικα παιδιά τέθηκαν υπό την προστασία της πολιτείας και με εισαγγελική παραγγελία τα ανέλαβε το Χαμόγελο του Παιδιού. Μετέπειτα βρήκαν την οικογενειακή θαλπωρή στο «Μητέρα» και σύμφωνα με όσα τονίστηκαν χθες στο ακροατήριο, πλέον έχουν βρει καταφύγιο σε ανάδοχη οικογένεια.

Η θεία της μητέρας του βρέφους κατέθεσε στο Δικαστήριο πως η ίδια κατήγγειλε το περιστατικό κακοποίησης στην Αστυνομία. Όπως είπε, συντηρούσε το ζευγάρι με τα δύο τους παιδιά, φιλοξενώντας τους στο σπίτι της και προσφέροντάς τους τροφή καθώς ήταν άνεργοι και οι δύο γονείς. Ανέφερε μάλιστα πως η ίδια φρόντιζε το μωρό παρά το προχωρημένο της ηλικίας της, μέχρις ότου πλέον κατέρρευσε. Ωστόσο, κατέθεσε πως η ίδια έφθασε στο σημείο να πάει στην Αστυνομία όταν είδε το βρέφος με μαυρισμένο μάτι, καταλογίζοντας ευθύνη στην κατηγορούμενο, παρά το γεγονός πως και οι δύο γονείς προανακριτικά απέδωσαν το χτύπημα στο μεγαλύτερο τους παιδί.

Αλληλοκατηγορίες από τους κατηγορούμενους

«Έλειπα από το σπίτι πολλές ώρες, δεν κακοποίησα το παιδί, αυτή το έκανε. Δεν είχα δει ότι ήταν χτυπημένο, το πήγαμε στο Νοσοκομείο γιατί είχε πυρετό» είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, υπογραμμίζοντας πως η ίδια του ζήτησε να μην πάνε στο Νοσοκομείο για να μην χάσει την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών της, κάτι που είχε συμβεί με τα άλλα τρία που είχε αποκτήσει από προηγούμενο γάμο.

«Είμαι 4,5χρόνια στη φυλακή χωρίς να έχω κάνει τίποτα. Αυτός το έκανε, δεν ξέρω πως, δεν ήμουν μπροστά, είχα βγει από το σπίτι έχοντας μαζί και την 2,5ετών κόρη μου. Όταν γύρισα, είδα το πόδι του μωρού πρησμένο και μαυρισμένο. Άρχισα να ουρλιάζω, κατέβηκε η θεία μου και πήγαμε στο Νοσοκομείο. Τα αγαπάω τα παιδιά μου, δεν θα τους έκανα ποτέ κακό.

Τα άλλα τρία παιδιά μου τα έδωσα γιατί δεν είχα χρήματα για να τα μεγαλώσω» είπε. Σύμφωνα με το gnomip.gr, στην αρχή της απολογίας της, η μητέρα του βρέφους ζήτησε συγγνώμη από τη θεία της, τον μοναδικό συγγενή στη ζωή της καθώς οι γονείς έχουν πεθάνει, ενώ κάλεσε τους Δικαστές να της δώσουν μια ευκαιρία να βγει από τη φυλακή έστω και με επιτήρηση προκειμένου να έχει μια επικοινωνία με τα παιδιά της.

Τελικά, το Δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (4-3) να αθωώσει την μητέρα.

Όσο για τον πρώην σύντροφό της και πατέρα του παιδιού, κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη αλλά του αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Η ποινή του μειώθηκε σε κάθειρξη 7 ετών και 5 μηνών, και έχοντας πλέον εκτίσει τα 3/5 της ποινής του σε λίγες μέρες θα εξέλθει από τη φυλακή.

thestival.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Ένοικος πολυκατοικίας εγκλώβισε τους κλέφτες στο ασανσέρ, κατεβάζοντας το γενικό του ρεύματος!

Newsroom

Σεπόλια: Συγκλονίζει η 12χρονη – «Σας εμπιστεύτηκα, όμως οι εφιάλτες μου είναι ακόμα εδώ»

Newsroom

Πάτρα: Παραμένει σε σοβαρή κατάσταση η φοιτήτρια που είχε χτυπηθεί από μηνιγγίτιδα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com