14.2 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 10:30
Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Ξεκίνησε για το μαιευτήριο και γέννησε στο πεζοδρόμιο!

Ένα υγιέστατο αγοράκι έφερε στην ζωή, στην μέση του δρόμου, το απόγευμα της Κυριακής (10/10) μια νεαρή μητέρα.

Το περιστατικό συνέβη, λίγη ώρα μετά τις 18.00 το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Κανακάρη και Παντανάσσης, στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει το gnomip.gr, το μωράκι γεννήθηκε ξαφνικά προτού προλάβει η μητέρα του να μεταβεί στο Νοσοκομείο. Τον ομφάλιο λώρο έκοψαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι κλήθηκαν για επείγον περιστατικό στο σημείο, για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στην νεαρή. Τα συναισθήματά τους όταν αντίκρισαν το αγγελούδι που μόλις είχε γεννηθεί ήταν μοναδικά.

Οι έμπειροοι διασώστες έσπευσαν στο σημείο μετά από σήμα που έλαβαν για να μεταβούν στο περιστατικό και όταν έφθασαν με έκπληξη είδαν την μητέρα του στο οδόστρωμα, να έχει γεννήσει το αγοράκι της.

Η συγκίνηση μεγάλη, αλλά και το άγχος τους για να ελέγξουν εάν ήταν καλά, μητέρα και μωρό. Αμέσως, εφάρμοσαν όλα όσα προβλέπει το πρωτόκολλο, παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στο νεογέννητο και στην επίτοκο, διαπίστωσαν πως και οι δύο έχαιραν άκρας υγείας και όπως είπαν, έζησαν ένα όμορφο περιστατικό που θα το θυμούνται για πάντα.

Η γέννηση του παιδιού

Ο τοκετός έλαβε χώρα επί του οδοστρώματος, καθώς έσπασαν τα νερά και η κοπέλα πονούσε. Κάτοικος της περιοχής την είδε και ενημέρωσε το ΕΚΑΒ ενώ προσέτρεξε να της προσφέρει βοήθεια. Το ασθενοφόρο έφθασε άμεσα, όμως το μωράκι είχε γεννηθεί. Οι διασώστες ακολούθησαν το πρωτόκολλο τόσο για το μωρό όσο και για την επίτοκο, οι οποίοι χαίρουν άκρας υγείας. Εκλήθη άμεσα και η Κινητή Μονάδα επανδρωμένη με γιατρό. Το ένα ασθενοφόρο παρέλαβε το μωρό, το άλλο τη μητέρα, προκειμένου να διακομιστούν στο νοσοκομείο και να λάβουν ιατρικής φροντίδας.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι διασώστες του ΕΚΑΒ που επελήφθησαν στο περιστατικό επέδειξαν άψογη και ψύχραιμη στάση, αποδεικνύοντας την επαγγελματική τους κατάρτιση και ευσυνειδησία, αλλά και την ευαισθησία τους καθώς εκλήθησαν να καθησυχάσουν τον σύζυγο της νεαρής, ο οποίος αγωνιούσε για την κατάσταση της υγείας μητέρας και παιδιού.

.newsbomb.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Εκδήλωση αφιερωμένη στις Γυναίκες του Αμβρακικού

Newsroom

Η εξωστρέφεια της Δυτική Ελλάδας, αντικείμενο της οικονομικής διπλωματίας της χώρας

Newsroom

Αχαΐα: Έγκυος οδηγός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com