16.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 14:41
Auto Moto

Επίσημο: Νέο Ford Tourneo Connect (+video)

Η Ford δρέπει τους καρπούς της συνεργασίας της με τη VW, παρουσιάζοντας το ολοκαίνουριο επιβατικό βαν Tourneo Connect που δίνει έμφαση στην πρακτικότητα και διατίθεται για πρώτη φορά και με τετρακίνηση.

Στην παρουσίαση του ολοκαίνουριου Tourneo Connect προχώρησε η Ford, με το λανσάρισμά του στην Ευρώπη να είναι προγραμματισμένο για την άνοιξη του 2022. Πρόκειται για την πρώτη γενιά που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη VW και το πρώτο που διατίθεται και με τετρακίνηση.

Το νέο Ford Tourneo Connect προσφέρεται στις εκδόσεις εξοπλισμού Active, Trend, Titanium και Sport, με κοντό (L1) και μακρύ μεταξόνιο (L2) – αμφότερα με 7θέσια δυνατότητα.

Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του VW Candy, με το οποίο μοιράζεται και τα περισσότερα panels. Σε επίπεδο εμφάνισης, το μπροστινό μέρος είναι ανασχεδιασμένο, ενσωματώνοντας μια μεγαλύτερη μάσκα, νέο καπό τύπου “clamshell”, καινούρια LED φώτα, διαφοροποιημένα μπροστινά φτερά τροχών και διαφορετικές εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα.

Η έκδοση Titanium έχει χρωμιωμένα στοιχεία και 16άρες ζάντες αλουμινίου, η Sport μαύρες στιλιστικές λεπτομέρειες και ζάντες διαμέτρου 17”, με την Active να διακρίνεται για τα crossover στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων κάποιων πλαστικών και προστατευτικών ποδιών. Η βασική Trend έχει πιο ήπια εμφάνιση με κύριο χαρακτηριστικό της το μαύρο γυαλιστερό περίβλημα της μάσκας.

Στο κέντρο του ταμπλό  ως στάνταρ υπάρχει οθόνη αφής 8,25”, αλλά οι πιο πλούσιες εκδόσεις (Titanium, Active και Sport) φιλοξενούν μια μεγαλύτερη 10” με πλοήγηση και όλα τα σύγχρονα συστήματα συνδεσιμότητας. Ο πίνακας οργάνων είναι αναλογικός, αλλά κατόπιν παραγγελίας γίνεται πλήρως ψηφιακός με διαγώνιο 10,25”.

Φιλοσοφικός πυρήνας του Tourneo είναι η διευκόλυνση της ζωής των χρηστών, παρουσία δύο συρόμενων πλευρικών θυρών που προσφέρουν άκοπη πρόσβαση στη δεύτερη και τρίτη σειρά καθισμάτων. Οι τελευταίες μπορούν να ανακλιθούν, να αναδιπλωθούν και να αφαιρεθούν πλήρως, εκτοξεύοντας τον όγκο φόρτωσης στα 2,6 m3 στην έκδοση με το κοντό μεταξόνιο και στα 3,1 m3 σε αυτή με το μακρύ. Επιπλέον, πλήρως αναδιπλούμενα είναι και τα μπροστινά καθίσματα, επιτρέποντας τη φόρτωση αντικειμένων μέγιστου μήκους 3,0 μέτρων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσθέσουν πανοραμική οροφή και όπως αναφέρει η Ford να επωφεληθούν των άφθονων αποθηκευτικών χώρων, όπως είναι ποτηροθήκες και τα συρτάρια. Παράλληλα, ενσωματώνονται θύρες φόρτισης, ενώ μπορεί να συμπεριληφθεί στον εξοπλισμό και πάτωμα από καουτσούκ για τον απρόσκοπτο καθαρισμό του.

Έμφαση δίνεται στην ενεργητική ασφάλεια, δεδομένου ότι προσφέρονται 19 συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης, συμπεριλαμβανομένων των προαιρετικών, Adaptive Cruise Control και Towing Assist Pack.

Η γκάμα κινητήρων εμπεριέχει έναν 1.500αρη βενζινοκινητήρα EcoBoost απόδοσης 114 PS/ 220 Nm, αλλά και έναν 2λιτρο diesel EcoBlue είτε με 112 PS/ 280 Nm, είτε με 122 PS / 320 Nm. Στάνταρ υπάρχει 6άρι μηχανικό κιβώτιο και προαιρετικά διατίθεται 7τάχυτο διπλοσύμπλεκτο αυτόματο Powershift, με paddles και Sport πρόγραμμα.

Όπως προαναφέραμε, για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα τετρακίνησης, αποκλειστικά με τον 2λιτρο EcoBlue (με 6άρι κιβώτιο).

Οι πρώτες παραδόσεις του νέου Ford Tourneo Connect θα ανοίξουν την άνοιξη του 2022, αλλά οι παραγγελίες θα «ανοίξουν» στις αρχές του νέου έτους, όταν και θα ανακοινωθούν οι τιμές.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έρχονται φανάρια με 4 χρώματα κυκλοφορίας, ποια οχήματα θα αφορά το λευκό

Newsroom

Αλλαγές στα ΚΤΕΟ για όσους έχουν αυτοκίνητα diesel

Newsroom

Τα ιστορικά οχήματα θα μπορούν να κυκλοφορούν πλέον καθημερινά

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com