14.1 C
Θέρμον
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021, 3:56
Cook Like A Chef

Stromboli (ιταλικά γεμιστά ρολά πίτσας)

Υλικά

Για τη ζύμη:
  • 500 γρ. σκληρό αλεύρι
  • ½ φακελάκι (4 γρ.) ξηρή μαγιά
  • 300 ml νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
Για τη γέμιση:
  • 200 γρ.  ζαμπόν γαλοπούλα ή πεπερόνι
  • 150-200 γρ. τριμμένο τυρί για πίτσα
  •  2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  •  1 αυγό
  •  2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
 Για τη συνοδευτική σάλτσα:
  •  2 ντομάτες τριμμένες
  •  4 κ.σ. ελαιόλαδο
  •  1 κ.σ. μπαλσάμικο
  •   λίγο αλάτι
  •  ½ κ.γ. ξερό βασιλικό

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σ’ ένα μπολ και ζυμώνουμε για 7-8 λεπτά, με το χέρι ή στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Κατόπιν πλάθουμε τη ζύμη σε  μπάλα, τη βάζουμε σ’ ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα τουλάχιστον.

Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη, ζυμώνουμε  και πλάθουμε  σε μπάλες. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σ’ ένα ορθογώνιο φύλλο με διαστάσεις 20 x 30 εκατοστά. Μοιράζουμε στα φύλλα της ζύμης το ζαμπόν ή πεπερόνι(ότι επιλέξαμε),  τις πιπεριές, τα τριμμένα τυριά, τα μανιτάρια και τυλίγουμε κάθε φύλλο σε ρολό.

Αλείφουμε την επιφάνεια με  χτυπημένο αυγό και χαράζουμε με το μαχαίρι σε 3-4 σημεία διαγώνια. Ρίχνουμε  λίγο τριμμένο τυρί από πάνω.

Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό  χαρτί και ψήνουμε στους 170ο C για 25-30 λεπτά. Κόβουμε  σε μικρότερα κομμάτια και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό πριν τα σερβίρουμε. Ανακατεύουμε  τα υλικά για τη συνοδευτική σάλτσα και την σερβίρουμε με τα ψημένα stromboli.

Καλή Απόλαυση!

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Κόντρα μπριζόλα σε κρούστα μουστάρδας και πιπεριών

admin

Εύκολη τάρτα σοκολάτας ψυγείου

admin

Cake mousse σοκολάτας

admin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies