Υλικά:
- ½ φλ. κόρν φλάουρ
- 50 γρ κακάο
- 1 lt γάλα πλήρες
- ½ φλ. ζάχαρη
- ½ κρέμα γάλακτος 30%
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ φλ. μαύρη σοκολάτα
- 1 κ.σ απόσταγμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη το κόρν φλάουρ και το κακάο. Αφού γίνει ένα μείγμα ρίχνουμε το γάλα και το ομογενοποιούμε. Κρατάμε μια σήτα πάνω από μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το μείγμα για να βγει λείο.Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ συνέχεια, κατόπιν ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνουμε τη σοκολάτα και αφού λιώσει θα αλλάξει το χρώμα σε πιο σκούρο.
Τελευταία ρίχνουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες. Αδειάζουμε σε τετράγωνη(15εκ.) η στρογγυλή (20εκ.) φόρμα αφού πρώτα στρώσουμε μια λαδόκολλα.Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 8 ώρες η όλο το βράδυ.Το αφαιρούμε από τη φόρμα αναποδογυρίζοντάς το σε ένα δίσκο και πασπαλίζουμε με κακάο. Ιδανικά, για να μη χαλάσει, καλό είναι να κάψουμε λίγο το μαχαίρι που θα το κόψουμε.