Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από την Πέμπτη κυρίως στα δυτικά της χώρας ενώ η χειμωνιάτικη «κατεβασιά» που έρχεται από το τέλος της εβδομάδας θα κάνει αισθητή την πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου.

Αναλυτικότερα, από το ξημέρωμα της Πέμπτης αναμένονται επικίνδυνα φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις δυτικές και βορειοδυτικές περιοχές της χώρας με κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τους θυελλώδεις νοτιάδες.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος, παρατηρείται εμμονική συμπεριφορά του χαμηλού βαρομετρικού, πράγμα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τροφοδοτείται από το γεγονός ότι οι θάλασσες είναι ακόμα ζεστές. Έτσι σε ορισμένες περιοχές το εμμονικό αυτό χαμηλό βαρομετρικό θα δώσει έντονα φαινόμενα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, το σύστημα θα παραμείνει για πολλές ημέρες, λίγο πιο δυτικά από τη χώρα μας.

Πότε θα πέσει η θερμοκρασία

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, ενώ ο καιρός φθινοπωριάζει για τα καλά στο τέλος και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Μάλιστα από τα τέλη αυτής της εβδομάδας ο μετεωρολόγος ανέφερε ότι τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν «κατεβασιά» χειμωνιάτικου αέρα, με την πτώση της θερμοκρασίας να είναι αισθητή.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος είχε προειδοποιήσει από το πρωί για την αλλαγή στο σκηνικό του καιρού.