Υλικά:
•1 κούπα πραλίνα φουντουκιού
•2 αυγά
•50 γρ λιωμένο βούτυρο
•½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ την πραλίνα φουντουκιού, τα 2 αυγά και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ. Μετά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και αφού ομογενοποιηθεί προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι. Όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, βουτυρώνουμε καλά ένα γυάλινο ταψί 15 εκ η στρογγυλό 20εκ και βάζουμε λαδόκολλα για να μπορέσουμε να το βγάλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Αφού κόψουμε σε κομμάτια σερβίρουμε με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας.
Extra tip: Γρήγορο παγωτό βανίλιας 3 υλικών!
Υλικά:
•250 γρ φυτική κρεμά σαντιγί
•400 γρ ζαχαρούχο γάλα
•410 εβαπορέ γάλα
•1½κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 ½ βανιλίνη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με μίξερ χειρός για 5΄ λεπτά την σαντιγί μέχρι να σφίξει, προσθέτουμε σταδιακά το ζαχαρούχο και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το εβαπορέ. Προσοχή! Θ’ αραιώσει και θα πιτσιλίσει, γι αυτό το μίξερ να είναι σε χαμηλή ταχύτητα, έπειτα προσθέτουμε και τη βανίλια.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά το ξαναχτυπάμε.Τέλος το βάζουμε κατάψυξη.